Minder vertrouwen in Oranje na wedstrijd tegen Ivoorkust

AMSTERDAM, 20060618 -- De helft van de kijkers (50 procent) heeft op dit moment (zeer) veel vertrouwen in het Nederlands elftal. Na de vorige poulewedstrijd tegen Servië & Montenegro bedroeg dit percentage nog 55 procent. Acht op de tien kijkers (80 procent) heeft op dit moment (zeer) veel vertrouwen in Marco van Basten. Het vertrouwen in de bondscoach is daarmee gestegen. Na de poulewedstrijd tegen Servië & Montenegro bedroeg dit percentage nog 77 procent. Dit blijkt uit de peiling van Newcom Research & Consultancy B.V. onder leden van www.oranjepanel.nl. Via www.oranjepanel.nl kunnen voetballiefhebbers tijdens het WK hun mening geven over het Nederlands elftal.


Meer dan tweederde van de kijkers (68 procent) vond de wedstrijd Nederland - Ivoorkust een aantrekkelijke wedstrijd. De wedstrijd werd door de helft van de kijkers degelijk (50 procent) gevonden. Meer dan vier op de tien kijkers vond Nederland - Ivoorkust afgelopen vrijdagavond voorzichtig (44 procent) en angstig (42 procent). Slechts 16 procent vond de wedstrijd swingend en dominant.

De tweede poulewedstrijd van Oranje is beoordeeld met een 6.6, de bondscoach van Oranje kreeg een 7.2. Voor zijn optreden in de wedstrijd kreeg de scheidsrechter een 6. Aan de panelleden is gevraagd de spelers te beoordelen met een rapportcijfer. Van de basisspelers kreeg Robin van Persie met een 8.3 de hoogste beoordeling. Hij werd door de panelleden ook expliciet uitgeroepen tot de 'man of the match'. Van de Sar volgt met een 7.7 op de tweede plaats. Van de basisspelers kreeg Wesley Sneijder met een 6 de laagste beoordeling.

Meer dan éénderde van de kijkers (35 procent) is het (helemaal) eens met de stelling dat Oranje gegroeid is tijdens het WK. Bijna drie op de tien kijkers (28 procent) is het (helemaal) oneens met stelling.

Aan de kijkers is ook gevraagd welke speler van Oranje tot nu toe het meest teleurstelt. Bijna éénderde van de kijkers (30 procent) is van mening dat geen enkele speler tot nu toe teleurstelt. Wesley Sneijder wordt door 17 procent van de kijkers genoemd en Ruud van Nistelrooij door 14 procent.

Over deze peiling

Deze peiling is dit weekend uitgevoerd via het online panel www.oranjepanel.nl (onderdeel van Newcom Research & Consultancy). Aan de peiling hebben 708 repondenten meegedaan.




Ingezonden persbericht