Ingezonden persbericht

GP Barcelona - 18 juni 2006

UPDATE MOTOGP BARCELONA

Vanuit Barcelona is inmiddels bekend geworden wat de situatie van de drie zwaar gecrashte MotoGP-coureurs is:

Marco Melandri (Honda) is ter observatie naar het ziekenhuis in Barcelona gevlogen met de medische helicopter van de MotoGP-organisatie. Daar werd geconstateerd dat hij ondanks dat hij even 'weg' is geweest neurologisch gezien OK is. Wel liep de Italiaan een hersenschudding op een 'dislocated' sleutelbeen, oftewel een verschoven sleutelbeen dat uit zijn banden is gescheurd. Op mogelijk nekletsel wordt momenteel nog onderzoek gedaan, maar daarover verwacht men maandag pas uitsluitsel.

Loris Capirossi (Ducati) werd eveneens naar het dichtstbijzijnde hospitaal gevlogen, waar hij werd onderzocht op inwendige kneuzingen en bloedingen. De Italiaan bleek op een fiks aantal blauwe plekken en enkele uitwendige kneuzingen na geen blessures aan de crash te hebben overgehouden.

Sete Gibernau (Ducati), die buiten zijn schuld de aanleiding was voor de crash, hield aan zijn reeks van buitelingen over het asfalt en in de grindbak een gescheurd sleutelbeen en een hersenschudding over. De Spanjaard werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar raakte met de ambulance bij een auto-ongeluk op de snelweg betrokken, waarbij hij van het brancard schoof en alsnog zijn gekwetste sleutelbeen brak. Maandag wordt Gibernau aan zijn gebroken sleutelbeen geopereerd.

Van John Hopkins (Suzuki)die bij de crash door de machine van Pedrosa aan zijn ruig en scheenbeen werd geraakt, werd eerst gedacht dat hij iets gebroken zou hebben in zijn enkel. Hij reed de race echter uit en werd 4e. Bij medisch onderzoek na de race bleek dat hij geen breuken aan de crash had overgehouden.

Voor de komende TT van Assen die aanstaande zaterdag (24 juni) op het programma staat, zullen Melandri en Gibernau op de geblesseerden lijst staan en niet deelnemen aan de 8e GP van dit seizoen. Zo lijkt op dit moment de medische situatie rond het tweetal. Capirossi en Hopkins starten wel in Assen. Wie en óf er vervangers komen voor de geblesseerde Ducati en Honda-rijders is niet bekend.

In de 125cc klasse brak Julian Simon zijn dijbeen. De Spaanse Aprilia-coureur zal niet starten in Assen.

Official incident/accident report:

GIBERNAU Sete (SPA) - total:1 14:01 3 MEDICAL CAT/SUN

Light head concussion. Fracture of the right collar-bone.

CAPIROSSI Loris (ITA) - total:1 14:01 3 MEDICAL CAT/SUN Abdominal contusion. Taken to the General Hospital of Catalunya - test negative.

MELANDRI Marco (ITA) - total:2 14:01 3 MEDICAL CAT/SUN Dislocation of the acromion-clavicular. Taken to the General Hospital of Catalunya - test negative.

Meer info: http://www.motogp.com