Wageningen Universiteit

19 jun 2006 16:00
Onderdeel: Wageningen Universiteit
Locatie: Aula, gebouw 362, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen Universiteit Promotor: prof.dr.ir. J. Tramper (Bioprocestechnologie)

Web-technologie ontsluit mogelijkheden voor het ontwerp van leermateriaal die toegevoegde waarde hebben voor het wetenschappelijk onderwijs. Web-technologie is de technologie die het mogelijk maakt om websites aante bieden en te bekijken. In dit onderzoek is vooral gekeken naar wetenschappelijk onderwijs in de Bioprocestechnologie.

Bioprocestechnologie onderwijs leert studenten hoe ze biotechnologie kunnen toepassen op praktische productieprocessen.

Web-technologie kan voor vele toepassingen binnen het onderwijs gebruikt worden. Zo is er gekeken naar examens via het web, en de bijbehorende beveiligingsproblematiek. Daarnaast is er gekeken naar de functionaliteit die web-gebaseerde leeromgevingen kunnen bieden, en de toekomstige functionaliteit die ze zouden moeten bieden. Ook is er gekeken naar systemen die zich aanpassen aan de student, om zo voor elke student het meest effectief te zijn.

Er is in dit onderzoek veel Bioprocestechnologieleermateriaal gemaakt en getest, en de resultaten daarvan zijn geanalyseerd. Zo is er ondermeer een virtuele experimenteeromgeving ontworpen om studenten beter voor te bereiden op echt onderzoek.