Ingezonden persbericht


P E R S U I T N O D I G I N G

Aan de nieuwsredactie

D66-Kamerlid Koser Kaya danst met kinderen

Bewegen in het kader van 'Samen voor Sport'

Betreft: Les Moderne Dans voor kinderen met D66-Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya Datum: maandag 19 juni, 15.45 uur
Plaats: Dansschool Ex Nunc: Ex Nunc, Waldeck Pyrmontkade 115 te Den Haag

Op 15 juni bespreekt de Tweede Kamer het programma 'Samen voor sport' van staatssecretaris Ross-Van Dorp. In deze nota geeft de staatssecretaris aan hoe een sportieve samenleving in de periode 2006-2010 gerealiseerd kan worden. Een samenleving waarin mensen voldoende bewegen. Voor het Landelijke Centrum voor Amateurdans (LCA) is het verschijnen van deze nota de aanleiding om meer aandacht te vragen voor de bijdrage van dans. Dans is een toegankelijke, aantrekkelijke en gezonde manier om in beweging te komen. Het LCA wil de ogen van de overheid en politiek openen en duidelijk maken dat dans meer is dan alleen cultuur: het is tevens een goede en positieve manier van bewegen die mensen kan verbinden.

Het LCA heeft daarom de woordvoerders in de Tweede Kamer uitgenodigd een bezoek te brengen aan een dansschool in hun woonplaats, om op deze manier met eigen ogen te kunnen zien welke positieve bijdrage dans kan hebben. D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya zal op maandag 19 juni een les moderne dans van kinderen tussen de 9 en 12 jaar bijwonen. Al eerder namen onder andere Hilbrand Nawijn, Godelieve van Heteren, Niny van Oerle, Gerdi Verbeet, Marjo van Dijken, Fenna Vergeer en Antoinette Vietsch deel aan danslessen in hun woonplaats. Zo danste Van Heteren (PvdA) de tango en nam Van Oerle (CDA) deel aan een seniorendansles.

In Nederland dansen zo'n 1 miljoen mensen in georganiseerd verband. De dansstijlen variëren van salsa en breakdance tot volksdans, kleuterdans en jazzballet. Voor meer informatie over het LCA kunt u terecht op www.dansweb.nl.