Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-326       |
|                                            |Arnhem|15 juni 2006   |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 19 juni

. Gedeputeerde René van Diessen houdt tijdens de bestuurlijke conferentie Luchtkwaliteit een inleiding over de Gelderse aanpak Luchtkwaliteit. Ook gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig. De conferentie is bedoeld om duidelijk te maken welke taken elk van de betrokken overheden heeft en met welke maatregelen de problematiek kan worden opgelost. (13.30 - 17.00 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)
. Het officieuze Nederlands Kampioenschap Traplopen, waarmee geld wordt ingezameld voor een scholingsproject voor kansarme kinderen in India, vindt plaats in alle provinciehuizen in Nederland. Maandag 19 juni in Gelderland. Gedeputeerde Hans Esmeijer ontvangt het team van het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg (Brabant) dat deze actie heeft opgezet. (15.00 uur; Koffiekamer, Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)

Dinsdag 20 juni

. Gedeputeerde René van Diessen lanceert de Gelderse Risicokaart waarop aangegeven is waar bijzondere objecten zijn, welke risico's dat met zich meebrengt en wie daardoor eventueel getroffen kunnen worden. Ook overstromingsrisico's en zelfs Openbare Ordeproblemen zijn op de kaart weergegeven. De kaart is vanaf 17.00 uur online op de website van de provincie. (17.00 - 18.00 uur; Nibra, Kemperbergerweg 783 in Arnhem)

Woensdag 21 juni

. De Commissaris van de Koningin opent de International Summer Conference. Het betreft natuur- en cultuurprojecten in Europa, de toekomst van natuurparken. De conferentie biedt gelegenheid tot het uitwisselen van kennis en ervaring en inspiratie voor de toekomst. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt ook deel aan deze tweedaagse conferentie. (10.00 - 21.45 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)
. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij het werkbezoek van staatssecretaris Schultz van Haegen aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

(11.00 - 13.30 uur; Fort Vuren in Vuren)
. Gedeputeerde René van Diessen neemt het accreditatiecertificaat voor het bureau Milieumetingen van de dienst Milieu & Water van de provincie Gelderland in ontvangst. Het certificaat wordt uitgereikt door de directeur van de Raad voor Accreditatie, ir J.C. van der Poel. (12.00 - 12.30 uur; Huis der Provincie/GS-kamer, Markt 11 in

Arnhem)

. Gedeputeerde Hans Esmeijer opent het 'Stationshuis' in Tiel, een eethuis gerund door mensen met een verstandelijke beperking (16.00 - 17.30 uur; Stationshuis in Tiel, naast het station)
. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig en verzorgt de dagafsluiting op de internationale Summer Conference over natuur- en cultuurprojecten in Europa. De conferentie heeft als titel European Parks on the move en is een initiatief van het Europese project "Boundless Parks Naturally!", waarin de provincie Gelderland met de Veluwe participeert. (10.00 - 21.45 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)
. Gedeputeerde René van Diessen is lid van de Commissie Externe Betrekkingen (RELEX) van het Comité van de Regio's. De Commissie komt bijeen in Brussel en zal o.a. discussiëren over de noordelijke dimensie in het buitenlands beleid van de Europese Unie.

(11.00 - 14.00 uur; Comité van de Regio's/zaal BEL 052, Belliardstraat 101 in Brussel)

Donderdag 22 juni

. Gedeputeerde Theo Peters spreekt tijdens het symposium 'Ontmoeting aan de rivier' over de ruimtelijke kwaliteit in het Gelderse rivierengebied. Er is een gevarieerd aanbod aan sprekers vanuit overheid, bedrijfsleven en opleidingsinstituten. Het doel van de dag is het samenbrengen van partijen en personen die een rol spelen in ruimtelijke ontwikkelingen aan de rivier. (09.15 - 20.00 uur; RiverStone terrein, Lathumseveerweg 9 in Velp. Terrein van oude steenfabriek. De gedeputeerde is van 10.30 tot 11.30 uur aanwezig)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer houdt een inleiding bij de cd-presentatie van de daklozentroubadour. Daklozentroubadour en singer/songwriter Daniël Kobossen heeft met steun van de provincie Gelderland een tour langs de acht grote steden gemaakt. Hij heeft met daklozen gepraat en deze gesprekken vormden inspiratie voor zijn muziek en teksten. (16.00 - 18.00 uur; Lindenbergcafé, Ridderstraat 21 in Nijmegen)
. De Commissaris van de Koningin bezoekt de rampenoefening Panne 2006. Doel van deze oefening is het afstemnmen tussen verschillende diensten die betrokken zijn bij bestrijding van incidenten op de rivier. (Rondvaartboot De Duffelt, Rijndijk in Millingen aan de Rijn)
. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig en verzorgt de dagafsluiting op de internationale Summer Conference over natuur en cultuurprojecten in Europa. De conferentie heeft als titel European Parks on the move en is een initiatief van het Europese project "Boundless Parks Naturally!", waarin de provincie Gelderland met de Veluwe participeert. (9.00 - 22.00 uur op diverse locaties, vanaf 17.30 uur op Kasteel Middachten in De Steeg in Rheden).
. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman, is aanwezig tijdens een kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe raadsleden met het dagelijks bestuur van de Regio Stedendriehoek in Apeldoorn. (20.00 - 21.00 uur; Gemeentehuis Apeldoorn, Marktplein 1 in Apeldoorn)

Vrijdag 23 juni

. Gedeputeerde Marijke van Haaren, opent het symposium over sociale veiligheid in het openbaar vervoer (OV). Tijdens dit symposium worden ervaringen uitgewisseld en mogelijkheden besproken om het gevoel van sociale veiligheid in het OV te vergroten. (09.30 - 12.00 uur; Villa Sonsbeek, Tellegenlaan 3 in Arnhem)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer opent de tentoonstelling 'Huisje-Boompje-Beestje, de Kunst van het Overleven', een kunstproject voor dak- en thuislozen. De kunstenaars maakten hun werk onder het motto 'alles doet ertoe'. Er worden werken getoond, variërend van de eerste schets tot het uitgekristalliseerde schilderij. (12.00 - 17.00 uur; CBK Nijmegen, Oude Haven 102 in Nijmegen)
. Gedeputeerde Theo Peters verricht de officiële opleveringshandeling van de Sint Martinuskerk. De restauratie van de kerk in het kader van de zogenaamde Kanjerregeling loopt ten einde. Als laatste handeling zal de gedeputeerde het kruis met de haan weer op de spits plaatsen. (13.30 - 17.30 uur; Sint Martinuskerk in Baak)
. De Commissaris van de Koningin opent de deuren van een nieuw Kadasterpand 'De Brug'. Het pand verbeeldt architectonisch verschillende thema's: transparantie, openheid en korte lijnen. (13.30 - 17.00 uur; De Brug, Laan van Westenenk 701 in Apeldoorn)
. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij de presentatie van de onderzoeksresultaten van het LEI uit Wageningen over de Agroclusters in Oost Nederland. De provincies Overijssel en Gelderland en de Directie Regionale Zaken Oost van het ministerie van LNV zijn opdrachtgevers voor dit onderzoek. Gedeputeerde Harry Keereweer geeft evenals vertegenwoordigers van de andere opdrachtgevers een eerste reactie op de resultaten. De pers is uitgenodigd om bij deze presentatie aanwezig te zijn. (14.30 - 15.30 uur; Foyer Stadsschouwburg Deventer, Leeuwenbrug 2 in Deventer).

Zondag 25 juni

. De Commissaris van de Koningin brengt van 25 tot en met 27 juni, op uitnodiging van en met de ministers Remkes en Pechtold, een werkbezoek aan Denemarken. Het doel van de reis is kennisnemen van het (interactieve) proces van de ervaringen m.b.t. de bestuurlijke hervormingen/veranderingen in Denemarken, informatie vergaren over het nieuwe Deense bestuurlijke model en interbestuurlijke informatie en ideeën uitwisselen en inspiratie opdoen voor eigen bestuur. (25 t/m 27 juni in Denemarken)

Maandag 26 juni

. Gedeputeerde Marijke van Haaren verzorgt een presentatie over de toekomstige organisatiestructuur tijdens het werkcongres van RGV met als thema 'Hoe fietst Gelderland naar goud?' (Hotel- en Congrescentrum Papendal, Papendallaan 3 in Arnhem).

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00.