Politieberichten district Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 19-06-2006

Vernielers aangehouden

DRIEBERGEN/RIJSENBURG- Op zondagochtend werden drie mannen aangehouden voor vernieling. Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie de melding dat een auto zou worden vernield op de Groenhoek. Hierbij zou ook een onenigheid zijn geweest waarbij gedreigd zou zijn met een vuurwapen. De mannen vernielden de auto van een 22-jarige man uit Austerlitz. De 22-jarige man kende de vernielers. In de omgeving werden de mannen aangetroffen en, gezien de vuurwapen melding, met getrokken pistool uit de auto gehaald. Het trio, 21, 23 en 27 uit Driebergen en Zeist, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding letsel

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op zondagochtend raakte een man gewond na een aanrijding. Omstreeks 05.20 uur reed een 26-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede over de Hordenweg. In een bocht raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt en botste vervolgens tegen een boom. De auto zat zo in elkaar dat de brandweer er aan te pas moest komen om de man uit zijn benarde positie te halen. Met letsel aan zijn schouder werd hij vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

RHENEN- Op zondagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Omstreeks 17.10 uur werd een 34-jarige man uit Veenendaal gecontroleerd op de Cuneraweg. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies op het bureau 495 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.