Ingezonden persbericht


Portal biedt tools voor personalisatie gebruikersinformatie en doelgerichte promoties

ATos origin ondersteunt als it-partner succesvolle lancering nieuwe webbportal belgische telecomaanbieder mobistar

Utrecht, 19 juni 2006 - Als IT-partner van Mobistar is Atos Origin verantwoordelijk voor de succesvolle lancering van de nieuwe consumentenportal van de Belgische telecomoperator. De vernieuwde webportal biedt gebruikers snel en eenvoudig toegang tot gepersonaliseerde informatie. Op basis van individuele gebruikersprofielen beschikt Mobistar daarnaast over een effectieve tool om de content op de website aan te passen aan persoonlijke wensen en behoeften. Hierdoor is het mogelijk gerichte promoties te ontwikkelen die aansluiten op de interesses en belevingswereld van klanten.

Met de snelle en effectieve ontsluiting van tailormade informatie en doelgerichte promoties voor individuele gebruikers kunnen telecomaanbieders zichtbare concurrentievoordelen realiseren. Dit was de belangrijkste aanleiding voor de ingrijpende herstructurering van de webportal van Mobistar. Atos Origin is als IT-partner van Mobistar verantwoordelijk voor de implementatie. De IT-dienstverlener heeft hiertoe een uniform platform - Documentum WCM en BEA WebLogic Portal - ontwikkeld. Door het gebruik van speciale templates kunnen product- en marketingmanagers direct online aanbiedingen plaatsen, content ontsluiten en dwarsverbanden leggen met bestaande gegevens. Het ontwerp van de portal is een weerspiegeling van de visuele uitstraling van Mobistar. Daarnaast is sprake van een tweetalige interface - Nederlands en Frans - een goed beveiligd autorisatiesysteem (Single Sign-On) en een krachtige zoekmachine op basis van Autonomy-technologie. Eerder realiseerde Atos Origin voor Mobistar de implementatie van het extranet 'Tellme', bestemd voor interne en externe resellers van producten en diensten.

"In vervolg op de geslaagde implementatie van de portal 'Tellme' heeft Mobistar Atos Origin ingeschakeld voor de ontwikkeling en herstructurering van de nieuwe consumentenportal", aldus Tonny Vanderhoven, Directeur Consulting & Systeemintegratie van Atos Origin Belux. "Met deze volledig vernieuwde webportal is Mobistar in staat gebruikers gerichte consumenteninformatie te bieden en kan ze snel en eenvoudig nieuwe functionaliteiten toevoegen. Een systematiek die niet alleen concurrentievoordelen biedt voor telecombedrijven, maar ook interessant is voor bedrijven in de publieke sector, het bankwezen en de financiële dienstverlening."

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,5 miljard euro in veertig landen met een werknemersaantal van ruim 47.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht