Politie Gelderland-Midden

Zevenaarder aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 19-6-2006 13:40:56

Zevenaar - De Zevenaarse politie heeft zondagavond in een woning in de componistenbuurt een 51-jarige man aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 36-jarige vrouw te hebben geslagen en aan de haren getrokken. Het voorval zou zijn gebeurd in bijzijn van de (minderjarige) kinderen, die ertussen waren gesprongen. Buurtbewoners, die kabaal uit de woning hadden gehoord, hadden de politie gewaarschuwd. Toen agenten daarop bij de woning aanbelden was de ruzie nog hoorbaar gaande. De man werd na het aanhoren van het relaas van het slachtoffer aangehouden en is voor verhoor ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Brandschade aan auto na coniferenbrand

Publicatiedatum: 19-6-2006 13:40:19

Zevenaar - Op de Wagnerstraat in Zevenaar is zondagmiddag schade ontstaan aan een geparkeerde auto na een brand in een coniferenhaag. De politie sluit niet uit dat de haag was aangestoken. Buurtbewoners ontdekten rond kwart voor twee dat er brand was uitgebroken in de haag en waarschuwden politie en brandweer. De haag, die bij een leegstaand pand stond aan de zijde van de Beethovenstraat moest door de brandweer worden geblust. Een geparkeerde auto had door de brand schade opgelopen. De eigenaar, een 38-jarige man uit Duiven, is benaderd om aangifte te doen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles Lingewaard

Publicatiedatum: 19-6-2006 13:39:47

Lingewaard - Het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft zondag enkele verkeerscontroles gehouden in de gemeente Lingewaard. Daarbij werden in totaal 26 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel voor snelheidsovertredingen. Het VHT controleerde gedurende de middag en avonduren in Huissen en Angeren.

Tussen drie en vijf uur werd post gevat op de Karstraat in Huissen voor een snelheidscontrole met behulp van de Lasergun. Van de 400 passanten reden er 11 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 80 km/u terwijl daar maximaal 50 is toegestaan. Vervolgens werd tussen half zeven en kwart over zeven gecontroleerd op de Lodderhoeksestraat in Angeren. Daar werden 3 snelheidsovertreders betrapt met de Lasergun (hoogst gemeten snelheid 69 km/u i.p.v. de daar geldende 50 km/u). Eén bestuurder kreeg een bon omdat hij geen gordel droeg. Aansluitend werd gecontroleerd op de Polseweg en Kamervoort in Huissen, waarbij nog eens 11 snelheidsovertreders bekeurd werden. De controles waren vorige week aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---