Ingezonden persbericht


Trend Micro waarschuwt voor bedreigingen tijdens WK Voetbal

Alertheid geboden bij 'unieke aanbiedingen' via mail, internet of sms

Utrecht, 19 juni 2006 - Miljoenen mensen blijven via e-mail en internet op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen tijdens het WK Voetbal in Duitsland. Virusexperts vrezen dat een deel van deze e-mails misbruikt wordt om virussen en wormen te verspreiden. Na het misbruik van bekende sterren als Anna Kournikova en Britney Spears voor de verspreiding van virussen, kunnen nu David Beckham en Michael Owen aan de beurt komen. Trend Micro, leverancier van antivirus- en internetcontentbeveiligingssoftware, waarschuwt voetbalfans en roept ze op om alert te zijn. Het is cruciaal dat gebruikers hun antivirussoftware wekelijks updaten en verdachte mails niet openen, maar direct verwijderen.

"Het is zaak dat voetbalfans in het heetst van de strijd toch hun verdediging in tact houden", zegt Luc Eeckelaert, Sales Manager Benelux bij Trend Micro. "Het is zeer waarschijnlijk dat het aantal activiteiten om elektronische identiteiten te stelen en systemen te verstoren, toeneemt tijdens het WK Voetbal. Veel wereldmerken hebben grote campagnes met dit WK als onderwerp en met aantrekkelijke spellen en prijzen. Het is onvermijdelijk dat kwaadwillenden hiervan een graantje willen meepikken."

Zodra de spanning in het toernooi toeneemt, bijvoorbeeld na de voorrondes, moeten internetgebruikers alert zijn en niet reageren op ongewone verzoeken of te aantrekkelijke aanbiedingen.

Eeckelaert vervolgt: "Persoonlijke gegevens zijn niet alleen voor individuen waardevol, maar zijn zeker ook interessant voor mensen met minder goede bedoelingen. Die proberen voortdurend nietsvermoedende e-mailers of internetgebruikers te misleiden. Het aantal verdachte activiteiten is al toegenomen in de vorm van fraude met geldautomaten en phishing-aanvallen. Het WK is een uitgelezen mogelijkheid doordat mensen misschien wat minder goed opletten. Daarom is het essentieel om alert te zijn op links naar denkbeeldige websites of met unieke aanbiedingen, en op mails van onbekende afzenders. Ook het reageren op sms-berichten die een prachtige prijs bieden in ruil voor een antwoord, is zeer onverstandig. Hieraan zijn vaak zeer hoge kosten verbonden, terwijl de prijzen nep zijn."

Trend Micro heeft een compleet aanbod antispywareoplossingen voor consumenten, mkb en grote ondernemingen. Deze oplossingen ontdekken en verwijderen spyware en grayware zeer accuraat en real-time. Tegelijkertijd zijn ze zeer schaalbaar en gebruikersvriendelijk. Bovendien zijn de oplossingen zowel zelfstandig als in combinatie met andere antivirus- of beveiligingsoplossingen in te zetten voor een gelaagde beveiligingsstrategie op diverse punten in een netwerk.

###

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internetcontentbeveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en serviceproviders.

Ingezonden persbericht