PERSBERICHT

Sport1 lanceert eerste interactieve sport portal voor TV

Amsterdam, 19 juni 2006 - Digitale televisiezender Sport1 lanceert voor haar kijkers de eerste interactieve sport portal in Nederland. De portal biedt via een mozaïekscherm toegang tot vier van de verschillende Sport1-kanalen, sportnieuws, WK-nieuws, WK-statistieken, een prijsvraag en een game. Hiermee is Sport1 de eerste Nederlandse sportzender die de kijker via interactieve TV bij het programma betrekt. Sport1 biedt deze interactie met programma's via het UPC Digitale TV-platform van kabelmaatschappij UPC.

Deze portal, ontwikkeld door contentbedrijf chellomedia, is de tweede interactieve zender die UPC lanceert na de recente 3Voor12-portal in samenwerking met de VPRO. In de komende periode zal op Sport1 het WK centraal staan. Kijkers kunnen, terwijl ze naar een wedstrijd kijken, via de afstandsbediening extra informatie opvragen zoals uitslagen, het aantal doelpunten, gele en rode kaarten etc. Ook kunnen Sport1-kijkers meedoen aan een prijsvraag en het antwoord via hun afstandsbediening doorgeven. Daarbij kan de kijker op de Sport1-portal schakelen tussen de verschillende Sport1-kanalen.

De lancering van de interactieve portal is onderdeel van de digitale strategie van UPC waarbij ruim twee miljoen abonnees een UPC MediaBox krijgen. Met deze MediaBox kunnen abonnees meer uit hun televisie halen: een betere beeldkwaliteit, meer dan 70 zenders en de mogelijkheid tot interactie, waaronder een elektronische programmagids, kinderslot, films bestellen en de nieuwe interactieve sport portal. De interactieve mogelijkheden zorgen ervoor dat de macht van de kijker toeneemt: de keuzemogelijkheden vergroten, op afroep kijken naar programma's wordt mogelijk en spelelementen doen hun intrede.

Sport1
Sport1 is een betaal-TV zender van chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien. Sport 1 biedt vanaf juni ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of aanbieder van satelliettelevisie. Website: www.alleenopeen.tv

Over UPC Nederland
UPC Nederland, aanbieder van televisie, breedband Internet en vaste en mobiele telefoniediensten, is bezig al haar klanten digitale, interactieve televisie aan te bieden. Voor ontvangst is een UPC MediaBox nodig die gratis in bruikleen aangeboden wordt. Met het digitale basispakket ontvangen abonnees ruim veertig digitale kanalen. UPC Digital TV biedt naast meer tv-kanalen ook betere beeld- en geluidskwaliteit. Het is mogelijk films te bestellen via video on demand. UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc.

Over chellomedia

chellomedia is de Europese contentdivisie van Liberty Global, Inc. en actief als ontwikkelaar en distributeur van themakanalen en videodiensten. Tot de activiteiten behoren 14 themakanalen (zoals Extreme Sports, Film1, Sport1, het Weerkanaal), On Demand en Interactieve Diensten (chellomedia Interactive Services), alsmede een portfolio van investeringen in mediabedrijven. chellomedia's activiteiten zijn gevestigd in London, Amsterdam en Madrid.

Contactpersonen

Voor meer informatie en fotomateriaal/screenshots kunt u contact opnemen met de volgende personen:

chellomedia

Bert Holtkamp

Tel. 020-778 9800

UPC Nederland

Ronald van der Aart

Tel. 020-7755771