Ajacieden grootste Oranjefans

Lensink van berkel comm.

Vrouw koopt WK-gadgets

Ajacieden grootste Oranjefans

Utrecht, 19 juni 2006 - Ajax-supporters blijken verhoudingsgewijs de grootste Oranjefans. Bijna zestig procent van de Ajacieden is fanatiek Oranjesupporter, gevolgd door PSV-aanhangers (56,2%), Feyenoorders (53,5%) en FC Groningen-supporters (52%). FC Utrecht-aanhangers zijn met twintig procent fors minder Oranjegezind. Dit blijkt uit het Oranje vergelijkingsonderzoek van prijs- en productvergelijker Vergelijk.nl, gehouden onder 615 respondenten.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat vrouwen zorgdragen voor het inkopen van de WK-gadgets. Van de ondervraagde vrouwen slaat 35,7 procent de Oranjeartikelen in, terwijl 26,5 procent van de mannen de Oranje T-shirts, pruiken, petjes et cetera aanschaft. Het geld dat aan Oranjeartikelen wordt besteed is echter beperkt. Vier op de tien Nederlanders geeft niets uit aan Oranjeartikelen. 33 Procent besteedt hier minder dan 20 euro aan. Jeroen Korving, commercieel directeur van Vergelijk.nl, verwacht echter dat dit uitgavenpatroon flink zal stijgen naarmate de Oranjekoorts toeneemt.

Bijna driekwart Nederlanders kijkt Oranjewedstrijden thuis De meeste Nederlanders zullen de Oranjewedstrijden thuis bekijken (72%). Dertien procent bekijkt de wedstrijden van Oranje bij vrienden en de kroeg komt met 5,9 procent op een derde plaats. Het is bovendien opmerkelijk dat bijna tweederde van de Nederlanders (63,3%) voor het WK geen rekening houdt met de vakantieplanning. Van de respondenten die wel rekening houden met het boeken van een vakantie, wacht acht procent met het boeken om te kijken hoe ver Nederland komt. Circa dertig procent gaat voor of na het WK op vakantie. De volledige resultaten van het onderzoek zijn te vinden op www.vergelijk.nl.

Over Vergelijk.nl
Het in Utrecht gevestigde bedrijf is in 1999 opgericht door drie partners. De site biedt een gemakkelijke manier om diverse producten en diensten te vergelijken op prijs, specificaties, portokosten en levertijd. Onder meer beeld & geluid, computer, ADSL, camera's, DVD's, huis & tuin, baby & kind, verzekeringen en vluchttarieven. De consument kan de voor hem of haar beste leverancier selecteren en daarna het product of dienst online bestellen, boeken en betalen via de leverancier die het aanbiedt.

Vergelijk.nl is een onafhankelijk bedrijf dat wordt gefinancierd door de eigenaren zelf. Het bedrijf streeft ernaar zo neutraal mogelijk producten, prijzen en aanbieders te vergelijken. Wel worden alleen producten gepresenteerd van leveranciers waarmee een overeenkomst bestaat. Per dag trekt de site gemiddeld 50.000 bezoekers. Vergelijk.nl biedt zijn service ook aan in Finland en België.