Tegen het geld denken, nieuwe wegen voor woningcorporaties

Booij, klusman en van bruggen

Persbericht

Zaandam, 19 juni 2006

Tegen het .geld. denken, nieuwe wegen voor woningcorporaties Corporatiedirecteur Drs. Ir. Fred Sanders start discussie over woonkwaliteit

Minister Dekker wond er onlangs geen doekjes om. De sociale woonopdracht moet terug op de politieke agenda. Dat is ook de mening van de Zaanse woningcorporatiedirecteur Fred Sanders. Samen met zeven woondeskundigen schreef hij het boek: .Reflecties op het woondomein.. Het gaat in deze verkenning om de positie van de mensen om ons heen, zijn zij al of niet tevreden met de eigen woonsituatie?

Volgens Sanders is er sprake van een identiteitscrisis van burgers in het domein van het wonen. Mensen kennen hun eigen woonwensen vaak onvoldoende; daarom pleit Sanders voor meer woonasserviteit. Dit maakt een inhoudelijk gesprek tussen overheid en burgers mogelijk. Dan kunnen politieke wensen omtrent sociale cohesie worden onderzocht en worden woonwensen beter benoemd.

Het werk van de woningcorporatie dient volgens Sanders die zoektocht naar de kwaliteit van wonen te ondersteunen. Daarbij staan burgers, de huurders, klanten of consumenten, afhankelijk van de invalshoek centraal. Nu volgen corporaties vaak hun eigen lijn.

Het boek van Sanders wordt op 21 juni te Zaanstad gepresenteerd in de foyer op de eerste verdieping van het gemeentehuis van Zaanstad, Bannehof 1, 1544 VX Zaandijk. Mevrouw drs. Anette Bertram, directeur-generaal Wonen van het ministerie van VROM is bereid gevonden om het eerste exemplaar van het boek in ontvangst te nemen.


---
noot voor de redactie,