Gemeente Schiedam


De zomer van al@din

Eind juni start de landelijke campagne Zomerlezen die het lezen tijdens de vakantie wil bevorderen. Boekhandels en bibliotheken gaan het publiek attenderen op vakantieboeken. Ook in de media, op NS-stations en bij tankstations zal men er veelvuldig aan herinnerd worden dat vakantie ook betekent: tijd voor een boek.

Veel mensen zullen voor hun vakantie een stapeltje vlot leesbare romans in de koffer stoppen maar denk ook eens aan wat informatieve boeken over de vakantiebestemming: over de Toscaanse cultuur, de natuur in de Vogezen of de klassieke architectuur in Griekenland!

Nu kan het gebeuren dat een vakantiebezoek meer vragen oproept dan een boek kan beantwoorden en dan komt al@din in beeld, de digitale vraagbaak van de gezamenlijke bibliotheken.

Ga naar de site van uw bibliotheek en klik op de al@din-knop. Als u een vraag zo helder mogelijk formuleert dan bent u verzekerd van een snel en goed onderbouwd antwoord door getrainde informatiespecialisten.

Vragen voor, tijdens of na Zomerlezen? Stel ze aan al@din, de digitale landelijke vraagbaak van de openbare bibliotheken!