Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

19-06-2006
Uitbreiding gemeentehuis in volle gang

Het hoogste punt van het nieuwe gemeentehuis is bijna bereikt. De werkzaamheden liggen op schema, en naar verwachting zal de ruwbouw in oktober van dit jaar worden opgeleverd.
Degene onder u die recent nog op het gemeentehuis is geweest, weet dat ook in het oude gedeelte van het gemeentehuis de nodige verbouwingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Zo worden de kantoren op dit moment van een nieuw luchtventilatiesysteem, en van nieuwe vloerbedekking voorzien. Geen overbodige luxe, gezien het feit dat de oude inrichting dateert van 1989.

Om de verbouwingwerkzaamheden uit te kunnen voeren, is het nodig dat ambtenaren tijdelijk naar andere werkplekken verhuizen. Een deel van de organisatie is momenteel gevestigd in een pand op industrieterrein de Haagdoorn, evenals in een aantal kantoren in sociaal-cultureel centrum "de Muzenval". Om kosten te besparen zijn hiervoor geen dure verhuisbedrijven ingehuurd, maar verhuizen alle medewerkers zelf het kantoormeubilair en de rest van de inrichting.
Ook de publieksbalies en de spreekkamers van Sociale Zaken zijn tijdelijk verhuisd naar een andere locatie binnen het gemeentehuis.

De gemeente doet er alles aan om de overlast voor bezoekers zo min mogelijk te laten zijn.
Doordat medewerkers op verschillende locaties werken, zijn aanpassingen op het gebied van ICT noodzakelijk. De drie locaties zijn allemaal aangesloten op hetzelfde telefoon-en computernetwerk, waardoor de werkzaamheden onverstoord hun doorgang kunnen vinden. Hoewel het een hele klus was voor team ICT om dit alles te bewerkstelligen, is dit zeer goed verlopen. Ook blijven de openingstijden van het gemeentehuis gedurende de gehele verbouwing ongewijzigd.