Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KRS-ONE GEEFT HIPHOPWORKSHOP EN LEZING IN AMSTERDAM

hiphoples van The Teacher in de Melkweg, afterparty in Bitterzoet ma 19 juni · Melkweg · 21.00 uur · 15,00 + lidm
· · ·

Hiphoplegende KRS-One geeft op 19 juni een eenmalige workshop en lezing in de Melkweg te Amsterdam. Aansluitend zal er een afterparty plaatsvinden in club Bitterzoet. Kaartverkoop voor de workshop gaat woensdag 24 mei van start. KRS-One mag met recht de godfather van de hiphop genoemd worden. Zijn invloed op de ontwikkeling van de muziekstijl is door de jaren heen enorm geweest en ook in het jaar 2006 weet hij miljoenen hiphopfans over de hele wereld te inspireren. Dit was goed te zien tijdens het recente optreden van de artiest in een uitverkochte Melkweg, als onderdeel van zijn Europese tour.
Tijdens deze unieke workshop en lezing in de Melkweg krijgt het publiek de kans om over hiphop te leren van The Teacher zelf. Het wordt een zeer exclusief evenement waarvoor slechts enkele honderden kaarten verkocht worden. Later op de avond vindt een speciale afterparty plaats in de club Bitterzoet. Het programma hiervan blijft voorlopig een verrassing, maar zal er zeker niet om liegen.
In de jaren '80 werd KRS-One bekend als de frontman van de invloedrijke groep Boogie Down Productions. Zijn grootste hit scoorde hij in de jaren '90 met `Sound of the Police'. Kenmerkend voor de artiest is zijn sociale en politieke betrokkenheid, die in al zijn teksten is terug te horen. KRS-One draagt niet zomaar de bijnaam The Teacher ­ het inspireren en opleiden van jongeren om hun ervaringen op creatieve wijze te uiten, is tegenwoordig zijn belangrijkste bezigheid.
KRS-One hiphopworkshop & lecture
Melkweg Amsterdam, ma 19 juni, aanvang 21:00 uur, www.melkweg.nl KRS-One afterparty
Bitterzoet Amsterdam, ma 19 juni, aanvang 23:00 uur, www.bitterzoet.com