2e prijs voor Windesheim student bij Hema Ontwerpwedstrijd

ZWOLLE, 20060619 -- Arjen van den Hof, tweedejaars student Industrieel Product Ontwerpen bij Windesheim, heeft de 2e prijs gewonnen van de jaarlijkse Hema Ontwerpwedstrijd. Arjen heeft een praktische en eenvoudige kinderstoel ontworpen. De prijsuitreiking was vrijdag 16 juni 2006 in het Centraal Museum in Utrecht.


Uit de twee onderwerpen van de negentiende Hema Ontwerpwedstrijd n.l. het ontwerpen van een kindermeubel en van een kinderjas, heeft Arjen gekozen voor een meubel waarop je kunt zitten om te tekenen, thee te drinken of te puzzelen. Arjen koos ervoor om geen speelfunctie te integreren in zijn ontwerp, dat hij Bobs noemt.
Arjen werd door de jury een "design held" genoemd, omdat hij een prototype kinderstoel heeft gemaakt, dat goed in de uitstraling van de Hema past. De jury was enthousiast over het uitgesproken esthetische karakter van het stoeltje. De Bobs kreeg niet de 1e prijs omdat de productieprijs vermoedelijk boven het prijsbeleid van de HEMA uitkomt.

Voor Arjen was de prijsuitreiking een spannende gebeurtenis. Er waren 5 eervolle vermeldingen, voordat uiteindelijk de prijzen bekend gemaakt werden.

Arjen is ook aanwezig tijdens de Open Dag op Windesheim op vrijdag 23 juni van 13.00 tot 17.00 uur. In en om het T-gebouw op de Campus tonen de studenten van de technische opleidingen de resultaten van hun projecten van het afgelopen half jaar. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de Hovercraft, diverse zeilwagens, de solarboot, er is een robotrace tussen eerstejaars studenten en nog veel meer.

Arjen's ontwerp is verder, net als andere inzendingen van de Ontwerpwedstrijd, te zien in een tentoonstelling in het Centraal Museum te Utrecht van 16 juni t/m 6 augustus 2006.