Gemeente Halderberge


Verkeersmaatregelen voor het NK Tijdrijden op dinsdag 20 juni (9 juni 2006)

Op dinsdag 20 juni a.s. organiseert Stichting Ronde van Nederland Halderberge in samenwerking met de KNWU het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor alle wielercategorieën.

De organisatie van het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden zorgt voor veel publiciteit voor onze gemeente en ook zullen toeristen en wielerliefhebbers deze dag in grote getale naar Halderberge trekken. Het beloofd dan ook een fantastisch evenement te worden.

Om de dag zo veilig mogelijk te laten verlopen vragen wij uw medewerking. Zo is op deze dag het centrum van Oudenbosch met de auto, nagenoeg onbereikbaar en geldt aan het gehele parkoers een algeheel parkeerverbod.

Vanaf 12.00 uur starten de renners telkens met een tussenpoze van 1 minuut vanaf het startpodium dat te vinden is aan het Doelpad in Oudenbosch tussen de ingang van de parkeerplaats van Radio Halderberge en de ingang van de parkeerplaats van het gemeentehuis.

Vervolgens gaat de koers linksaf St. Annastraat, rechtsaf Groene Woud, linksaf Moerdijksestraat, rechtsaf Oudlandweg, rechtsaf Bornhemweg, rechtsaf Langeweg, linksaf Koedijk, rechtsaf Langeweg, linksaf Groeneweg, linksaf Wolverschans, linksaf Goudbloemsedijk, rechtdoor Oudlandsedijk, rechtsaf Witte Brug, linksaf Standdaarbuitensedijk, linksaf Kaaistraat, linksaf Kade, rechtsaf Thorbeckestraat, rechtsaf Beatrixlaan, rechtdoor Wilhelminaplein, rechtdoor Julianalaan, rechtdoor Pastoor Hellemonsstraat, linksaf Markt. Dit traject is de kleine ronde welke een keer wordt afgelegd door de nieuwelingen meisjes, nieuwelingen jongens en de junior vrouwen. De beloften (mannen) rijden twee keer de kleine ronde. Dat betekent dat ze na het voor de eerste keer passeren van de finishstreep linksaf de St. Annastraat inrijden en vervolgens via het Groene Woud het parkoers weer oppakken.

De grote ronde heeft gedurende 14,5 kilometer hetzelfde traject als de kleine ronde. Het verschil begint aan het einde van de Witte Brug. Voor de grote ronde gaat men daar rechtsaf de St. Antoinedijk op. Daarna via linksaf de Bredestraat, linksaf Peeter Ceelen Keetweg en rechtsaf de Standdaarbuitensedijk weer op het traject van de kleine ronde. De junior mannen en de elite vrouwen rijden een grote ronde, de elite mannen krijgen twee grote ronden voor hun wielen.

Dit betekent een parkeerverbod aan beide zijden van de weg voor de volgende straten:


* Beatrixlaan


* Bornhemweg


* Bredestraat


* Doelpad


* Goudbloemsedijk


* Groeneweg


* Groene Woud


* Julianalaan


* Kaaistraat


* Kade


* Koestraat


* Langeweg


* Markt.


* Moerdijksestraat


* Oudlandweg


* Oudlandsedijk


* Pastoor Hellemonsstraat


* Peeter Ceelen Keetweg


* Standdaarbuitensedijk


* Thorbeckestraat


* Wilhelminaplein


* Witte Brug


* Wolverschans


* St. Annastraat


* St. Antoinedijk

Buiten het parkoers geldt nog een parkeerverbod aan beide zijden van de weg voor de volgende straten:


* Churchillstraat (opstelplaats volgautos)


* Vader Vincentiusstraat (vanaf Julianalaan tot Churchillstraat)

Om het verkeer om het centrum van Oudenbosch heen te leiden worden de volgende omleidingsroutes en éénrichtingsverkeerroutes ingesteld:

Verkeer komende vanuit Hoeven wordt omgeleid via: Stationsstraat, Parklaan, Molenstraat naar de Wagenhoek.

Verkeer komende vanuit Oud Gastel wordt omgeleid via: Spuilaan, Molenstraat, Vaartweg, Spoorlaan, Pagnevaartweg, Prof. Mulderslaan.

De éénrichtingsroute is dan komende vanaf Hoeven: Stationsstraat en de Parklaan en het gedeelte van de Molenstraat tussen de Spuilaan en de Wagenhoek.

De éénrichtingsroute is dan komende vanuit Oud Gastel: Spuilaan, Spoorlaan, Pagnevaartwaeg en de Prof. Mulderslaan. Het winkelcentrum aan de Prof. Mulderslaan is bereikbaar via de Eikenlaan en de Beukenlaan.

Ook worden er parkeerterreinen speciaal voor het NK Tijdrijden ingericht. Dit betekent dat deze parkeerplaatsen afgesloten zijn voor vrij parkeren en hier een parkeerverbod geldt.

Zo worden de parkeerplaatsen gelegen aan het Sint Annaplein, het Doelpad, en Julianalaan (met uitzondering van 1 rij bij de EDAH) afgesloten op dinsdag 20 juni vanaf 09.00 uur tot 21.30 uur.

Verder kunnen het kerkplein voor de Basiliek, de parkeerplaatsen bij Hotel Tivoli, het parkeerterrein achter het voormalig postkantoor, de parkeerplaatsen bij zwembad de Baarlebossche en Tenniscentrum Top Shot op dinsdag 20 juni vanaf 09.00 tot 21.30 uur niet als parkeerplaats gebruikt worden.

Tenslotte kunnen wij u berichten dat de weekmarkt in Oudenbosch op dinsdag 20 juni vanaf 12.00 uur gehouden wordt op in de Ste Bernaertstraat op het gedeelte tussen de Lollestraat en de Stationsstraat.

Wij vragen uw begrip heeft voor de verkeersmaatregelen en doen ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken. Uiteraard zorgen we ervoor dat de omleidingsroutes goed aangegeven zijn. Autos die geparkeerd blijven staan op plaatsen waar een parkeerverbod geldt, zullen helaas in samenspraak met de politie moeten worden weggesleept.

Laten we er samen een zonnige, sportieve dag van maken en alvast bij voorbaat onze dank voor uw medewerking en begrip.

Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 09/06/2006