Gemeente Heiloo


Campagne 1 van start


1 is een gemeentelijk nota, waarin het jeugdbeleid van Heiloo staat verwoord. De nota is in februari 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Met de tekst: Ben jij dr eentje? worden jongeren uit Heiloo van 10 tot 23 jaar geprikkeld om zelf achter de inhoud van 1 te komen. De campagne gaat vanaf 19 juni van start en bestaat uit: posters, een persoonlijke brief, freecards, viltjes en een website.

Op verschillende plaatsen in Heiloo hangen vanaf 19 juni posters met de vraag: Ben jij dr eentje? Op de posters is het silhouet van een groep jongeren te zien en een verwijzing naar het website adres (www.heiloo.nl/1) waar alles over 1 te vinden is. De website 1 vormt de spil in de campagne. Naast veel informatie over 1, kunnen jongeren zich hier opgeven als ze met-1 of als razende reporter aan de slag willen. Daarnaast kunnen ze subsidie aanvragen voor activiteiten in hun eigen straat of buurt en zich opgeven voor de Denktank. Dit is een team van jongeren dat meedenkt over alle activiteiten die onder 1 vallen.

Deze week zullen 3200 jongeren van 10 tot 23 jaar ook nog een persoonlijke brief en freecard van wethouder Hero Veger ontvangen. Met de slotvraag of jij er ook eentje bent die meedoet spreekt hij de jongeren aan om samen met de gemeente Heiloo nota 1 tot een succes te maken.

De campagne voor 1 is samen met de Denktank tot stand gekomen. Zoals in 1 staat vermeld hebben de jongeren van de Denktank een grote rol gekregen bij zowel de vormgeving als de publiciteit rondom 1. De ontwerpvoorstellen van de jongeren dienden als inspiratiebron voor een professionele vormgever. Na divers overleg met de Denktankleden is zo de uiteindelijke campagne voor 1 ontstaan.