Ingezonden persbericht


At&t versnelt de invoering van rfid netwerken dankzij samenwerking met toonaangevende bedrijven uit de sector

Den Haag, 20 juni 2006 ­ AT&T Inc. (NYSE: T) en haar dochteronderneming, Sterling Commerce, kondigden onlangs aan dat zij een partnership aangaan met de toonaangevende bedrijven Intel, BEA Systems en Symbol Technologies om radio-frequentie identificatie (RFID) apparatuur/diensten en netwerken voor zakelijke klanten te ontwikkelen en te implementeren. Het doel van dit initiatief is om zakelijke klanten een best-of-breed managed RFID service en standaardisering van RFID technologie aan te bieden door de massale invoering van RFID via de evolutie naar universele sensornetwerken (USN) te versnellen.

Momenteel worden er bij klanten testen uitgevoerd die medio 2006 afgerond zullen zijn. De bedrijven werken aan netwerkoplossingen die end-to-end diensten voor RFID netwerken in verschillende hardwareplatformen, besturingssystemen, toepassingen en databases integreren - één van de grootste actuele uitdagingen voor RFID technologie. AT&T wil op deze manier RFID apparatuur even eenvoudig beheerbaar en veilig maken als elk ander netwerkonderdeel als antwoord op de groeiende klantenvraag naar een geïntegreerde, betaalbare dienst.

"Naarmate RFID meer ingeburgerd raakt, worden netwerkbetrouwbaarheid, veiligheid en integriteit van gegevens kritischer," zegt Eric Shepcaro, senior vice president - Business Development van AT&T. "En voor de meeste bedrijven zal het verzekeren van die drie punten overweldigend en complex zijn, vooral met verschillende hardwareplatformen en configuraties en meerdere leveranciers- en partnernetwerken en databases. We gebruiken onze investeringen en expertise bij het beheren en beveiligen van netwerken, inclusief Sterling Commerce supply chain oplossing die warehouse management, multi-channel order management en, dankzij de overname van Nistevo, transportmanagementoplossingen omvat, om de manier waarop ondernemingen RFID en sensor-based technologie gebruiken om hun activiteiten te sturen, te verbeteren."

AT&T en zijn partners werken samen met RFID standards groepen zoals de Internet Engineering Task Force en EPCglobal US, een dochteronderneming van EPCglobal Inc., om het beheer en de protocolondersteuning van RFID apparatuur te verbeteren.

Als toevoeging aan de onlangs aangekondigde samenwerking, ontwikkelt Intel® Solution Services, de wereldwijde organisatie voor professionele dienstverlening, samen met AT&T Laboratories referentiearchitecturen. Hiermee worden de fundamenten voor RFID apparatuur gelegd om het beheer en de administratie van RFID lezers en sensors in een netwerkomgeving te verbeteren. Het ontwikkelingswerk profiteert daarbij van de geavanceerde netwerkprocessortechnologie van Intel, de technische en uitvoerende ervaring van Intel Solution Services en de door AT&T opgedane ervaring bij het bouwen en beheren van complexe, grootschalige bedrijfsnetwerken. "We verwachten dat de referentiearchitecturen de RFID apparatuurleveranciers zullen bijstaan bij het ontwerp van network-grade apparatuur," aldus Rick Echevarria, vice-president van Software and Solutions Group en general manager van Intel Solution Services, Intel Corporation. "Nog belangrijker is dat dankzij de ontwikkeling van blauwdrukken voor RFID oplossingen, ondernemingen snel en effectief RFID oplossingen en sensor-based netwerken kunnen implementeren."

"AT&T en BEA hebben samengewerkt om BEA WebLogic RFID Edge Server(TM), BEA WebLogic RFID Enterprise Server(TM) en BEA WebLogic Portal(TM) te integreren in AT&T's managed end-to-end hosted RFID solution service," zegt Ken Traub, chief technology officer, RFID en Edge Servers, BEA Systems. "BEA's RFID technologie is ontwikkeld om lezers en andere apparatuur te beheren, te filteren en te coördineren met operationele processen, en om voor zakelijke toepassingen een betrouwbare aflevering van en toegang tot RFID data te garanderen. In partnership met AT&T in het laboratoria en met pilot klanten in de markt, kon BEA zijn RFID infrastructuursoftware uitbreiden om de klantenbehoeften beter op robuuste RFID oplossingen af te stemmen.”

De RFID marktleider Symbol Technologies levert de RFID hardware om het mondiale aanbod volledig te maken, inclusief mobiele en vaste RFID lezers. Dankzij deze samenwerking kunnen Symbol lezers UHF RFID tags lezen en de informatie veilig overbrengen naar het AT&T netwerk en de lezers op afstand sturen. "De samenwerking met AT&T is een verlengstuk van onze strategie om volledige RFID oplossingen aan te bieden waarmee ondernemingen hun voordeel kunnen halen uit een dienst die veilig, schaalbaar en betrouwbaar is voor de meest veeleisende mondiale klanten," zegt Anthony Bartolo, vice-president en general manager van Symbol's Wireless Infrastructure en RFID Afdelingen.

RFID is de eersteklas oplossing van AT&T voor universele sensornetwerken. AT&T werkt samen met toonaangevende bedrijven bij de ontwikkeling van diensten op locatie, bedrade en draadloze tracking en gespecialiseerde netwerktoepassingen.

# # #

Over het nieuwe AT&T
AT&T Inc. is een van 's werelds grootste houdstermaatschappijen in telecommunicatiediensten. Onder de mondiale merkvlag van AT&T genieten de AT&T-bedrijven over de hele wereld erkenning als vooraanstaande leveranciers van IP-georiënteerde communicatiediensten aan bedrijven. In de VS zijn de dochterondernemingen van AT&T toonaangevende aanbieders van high-speed DSL-diensten op het vlak van Internet, telefonie, abonnee-informatie en advertenties. AT&T Inc. heeft een belang van 60 procent in Cingular Wireless, dat als grootste Amerikaanse aanbieder van draadloze communicatiediensten 55,8 miljoen abonnees heeft. Kijk voor meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten van AT&T op www.att.com.

© 2006 AT&T Knowledge Ventures. Alle rechten voorbehouden. Dochterbedrijven van AT&T Inc. en aan AT&T Inc. gelieerde vennootschappen leveren producten en diensten onder de merknaam AT&T.