Politie Twente

********Persbericht********

20 juni 2006

Gedeputeerde Job Klaasen, Wethouder Jeroen Goudt, Adjunct districtschef Zuid van Politie Twente José Rooijers trappen af voor Nederland - Argentinie.

Dinsdag 20 juni zal gedeputeerde Job Klaasen, Jeroen Goudt en José Rooijers om 18.30 op de oude markt in Enschede de aftrap verrichten voor de speciale BOB-WK-actie in Overijssel. Dit onder de slogan 'Eerst een BOB, dan een fluitje'. Een ludieke publieks actie georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland.

U als pers kunt daar bij zijn. Naast het schieten van zeer mooie plaatjes en opnamen kunt u ook in informele sfeer een gesprek aan gaan met prominenten als Job Klaasen Gedeputeerde, Jeroen Goudt, wethouder te Enschede en portefeuillehouder verkeer Regio Twente, José Rooijers, Adjunct District chef Zuid Twente en Bart Cras voorzitter Veilig Verkeer Nederland (voorheen 3VO).

Locatie: Oude Markt Enschede. Tijd: 18.15 Onmoetingsplaats: cafe/rest. Le Monde

De WK-ACTIE
3VO gaat met een speciale BOB-WK-bus tijdens de WK-voetbal langs verschillende steden in Oost-Nederland. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om op doel te schieten. Lukt het om de 'fluitjes' omver te schieten dan krijgt men de felbegeerde oranje voetbal-versie van de BOB-sleutelhanger.

3VO wil met deze actie bereiken dat ook nu tijdens de WKvoetbal, mensen afspreken wie de BOB is. Door het maken van een simpele afspraak kan worden voorkomen dat er met drank op aan het verkeer wordt deelgenomen en het een groot feest blijft en niet zoals het afgelopen week-end er weer veel slachtoffers vallen in het verkeer.

Sport en alcohol trekken veel met elkaar op. Zeker nu. Voor, tijdens en na de wedstrijd wordt er de nodige alcohol gedronken of Nederland nu wint of verliest. BOB is natuurlijk de persoon om te zorgen dat alle fans na afloop weer heelhuids thuiskomen. BOB drinkt geen alcohol. Door vooraf goed af te spreken wie de BOB is, krijgt het feest een goede afloop. Hopelijk tot aan de finale.

Einde bericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Willems, District manager VVN Overijssel tel: 0575-548532 of 06-21287997 Wij ontmoeten u dinsdag de 20 graag in Enschede.

---- --