Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag stelt voor de fietsvoorziening tussen Koekamp en het Haagse Bos te verbeteren en achter de Malietoren een ecologische verbinding te maken. Het ontwerp zorgt voor een veilige oversteek achter de Malietoren voor fietsers en voetgangers en een veilige verbinding voor kleine dieren tussen de Koekamp en het Haagse Bos.

Beschrijving ontwerp
In de ontwikkelingsvisie voor het Haagse Bos, de Verdichtingstudie en het Verkeersplan, was het idee om een dwarsverbinding, op maaiveld, over de Utrechtsebaan te maken. Dat is op dit moment niet mogelijk. Wel is het plan van de gemeente om de huidige situatie achter de Malietoren voor voetgangers en fietsers op een eenvoudige manier te verbeteren. Dit gebeurt door een plateau, een tweerichtingen fietspad en voetgangersoversteekplaatsen aan te leggen achter de Malietoren en een tweerichtingen fietspad aan te leggen tussen de Koekamp en de Boorlaan. Tegelijkertijd wordt een ecoduiker aangelegd, zodat kleine dieren, zoals bunzing, wezel en egel, een veilige verbinding krijgen tussen de Koekamp en het Haagse Bos.

Reageren
Omwonenden en belanghebbenden kunnen reageren op deze plannen. De inspraaktermijn loopt van maandag 12 juni tot maandag 10 juli 2006. Het voorlopig ontwerp ligt gedurende deze termijn ter inzage bij het stadsdeelkantoor Haagse Hout, Loudonstraat 95 en het Gemeentelijk ContactCentrum in het stadhuis, Spui 70. Schriftelijke reacties kan men richten aan Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Stedelijke Structuren, t.a.v. de heer M.G. Groen, postbus 12651, 2500 DP DEN HAAG, onder vermelding van inspraak Fietsverbinding en ecoduiker achter de Malietoren.