Gemeente Tilburg

Datum
6 juni 2006

Voorlopig Ontwerp rotondes afrit Berkel-Enschot

(nabij Hotel Druiventros)

Inloopavond dinsdag 20 juni vanaf 19.30 uur in de Druiventros

De aansluiting van de A65 op de Bosscheweg bij Berkel-Enschot is een gevaarlijk kruispunt. De aansluiting is aangemerkt als een zogenaamde "black spot": een locatie waar in drie jaar tijd meer dan zes slachtofferongevallen hebben plaatsgevonden. Door de aanleg van rotondes in plaats van de huidige kruispunten ter plaatse kan het grootste effect op de verkeersveiligheid worden bereikt. Rijkswaterstaat, gemeente Tilburg en gemeente Oisterwijk hebben gezamenlijk deze oplossing uitgewerkt en willen deze graag aan u presenteren. Uw reactie is hierbij van harte welkom.

Voorlopig ontwerp

Zowel aan de kant van Berkel-Enschot als van Oisterwijk is een voorlopig ontwerp gemaakt voor een rotonde. Beide rotondes zijn onderling met elkaar verbonden. Om voldoende capaciteit voor het autoverkeer te bieden hebben deze rotondes op bepaalde delen twee rijstroken. Uitvoering van de reconstructie is voorzien in 2007. Over de uitvoering en omleidingsroutes is op dit moment nog niets bekend, maar hierover ontvangt u ruim voor aanvang van de werkzaamheden op een later moment meer informatie.

Inloopavond

Op de achterzijde van deze brief is een impressie te zien van de rotondes. Wilt u precies weten hoe het eruit komt te zien of heeft u suggesties, kom dan op dinsdag 20 juni aanstaande naar de inloopavond in de Druiventros. U kunt binnenlopen tussen 19.30 en 21.00 uur. Hier zijn vertegenwoordigers aanwezig van de gemeenten Tilburg en Oisterwijk en van Rijkswaterstaat om toelichting te geven bij het ontwerp en uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie?
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Esther Donckers, projectleider van gebiedsteam Noord. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 90 85 of email esther.donckers@tilburg.nl.


-----------------------


---- --