Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 16 juni 2006

Buurtsoap en oranje-straat-verkiezing in Soesterkwartier

Gemeente Amersfoort organiseert a.s. dinsdag 20 juni om 20.00 uur een buurtsoap voor Soesterkwartierders in wijkcentrum De Sleutel. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld hangjongeren en overlast van scooters en foutgeparkeerde auto's. De zaal mag reageren en situaties opnieuw laten spelen door de acteurs. Mensen uit het publiek mogen ook zelf een rol op zich nemen. Voorafgaand aan de buurtsoap wordt de oranje-straat-verkiezing Soesterkwartier georganiseerd. Erik Borgman, balkunstenaar, vertoont rond half zeven zijn (voetbal)kunsten met maar liefst 5 voetballen tegelijk. Erik Borman is wereldberoemd en treedt zelfs een aantal keer op bij het WK in Duitsland. Om 19.00 wordt de straatprijs uitgereikt door wethouder Van't Veld aan de straat die het meest oranjegekleurd is. De winnende straat wint een cheque ter waarde van E 500 om een buurtbarbeque te organiseren.

De buurtsoap en oranje-straat-verkiezing zijn onderdeel van de aanpak Veilig op straat. Ook dit jaar is gekozen voor onorthodoxe manieren om te werken aan een veilige stad. Om jongeren, ouders en buurtbewoners met elkaar in gesprek te brengen wordt via buurtsoaps de gehele wijk uitgedaagd. Samenwerken om de oranje-straat-verkiezing te winnen draagt bij aan binding en buurtgevoel.

Oranje-straat-verkiezing - dinsdag 20 juni
18.00 - 19.30 uur - om 18.30 uur optreden van Erik Borgman - om 19.00 uur de prijsuitreiking door wethouder Van 't Veld.

Buurtsoap - dinsdag 20 juni
20.00 - 21.30 uur - interactief theaterstuk door acteursbureau Kapok.

U bent bij deze activiteiten van harte welkom.

Informatie: Esther Lans, communicatieadviseur Concernstaf, 033 469 43 41, e-mail e.lans@amersfoort.nl


---- --