Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 20 juni

Fryslân, 20-06-2006 o Politieberichten van maandag 19 juni 07.00 uur tot en met dinsdag 20 juni 07.00 uur.

Reahus: brand in boerderij
De politie heeft maandagochtend geassisteerd bij een brand in het woongedeelte van een boerderij aan de Sanleansterdyk. Door kordaat optreden van de 35-jarige inwoner van Reahus, die met behulp van drie brandblussers het vuur nagenoeg doofde, kon erger worden voorkomen. De brandweer heeft nog even nageblust. De 35-jarige man en een 63-jarige bewoonster zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek omdat ze bij het blussen van de brand nogal wat rook binnen hadden gekregen. Het woongedeelte van de boerderij liep behoorlijke rookschade op.

Heerenveen: inslag bliksem in hoogspanningsmast
De politie heeft maandagmiddag de brandweer van Heerenveen geassisteerd na bliksem inslag in een hoogspanningsmast aan de Ynfeart. Door de inslag dreigde één van de hoogspanningskabels te knappen. De politie heeft het verkeer tijdelijk omgeleid en twee bedrijven aan de Ynfeart ontruimd. Nadat medewerkers van Nuon de kabbel hadden hersteld kon het verkeer zijn weg vervolgen. Ook de medewerkers van de twee ontruimde bedrijven konden hun werkzaamheden weer voortzetten.

Nijehaske: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt twee inbraken in een bedrijf op het Businesspark Friesland. Zowel in het afgelopen weekend als op maandagavond werd er een raam geforceerd zodat men binnen kon komen. In beide gevallen werden er een aantal tft-beeldschermen weggenomen. Van de inbraak in het weekeinde deed een 35-jarige inwoner van Heerenveen aangifte en van de inbraak op de maandagavond deed een 40-jarige inwoner van Heerenveen aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Lekkum: politie zoekt bromfietser
De politie is opzoek naar een bromfietser die maandagmiddag een aanrijding heeft veroorzaakt waarbij twee fietsers gewond geraakt zijn geraakt. Twee vrouwen van 53 en 58 jaar uit Gytsjerk reden over het fietspad van de Canterlanswei naast elkaar richting Miedum. Uit de tegenovergestelde richting kwam een bromfietser. Bij het passeren raakte de bromfietser de 58-jarige vrouw, die in haar val de 53-jarige vrouw mee nam. Beide fietser werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Hemelum: automobiliste gewond na eenzijdig ongeval
Een 50-jarige automobiliste uit Oudemirdum is maandagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de kruising Flinkeboskje met de Sudergoawei. De vrouw schrok van een vrachtwagen die de kruising naderde. Hierdoor verloor zij de macht over het stuur, reed over een vluchtheuvel en kwam met haar auto tot stilstand tegen een bewegwijzeringpaal. De vrouw werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Sneek: man aangehouden na rijden onderinvloed en bezit softdrugs De politie heeft maandagavond op de Stadsrondweg-zuid een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het in bezit hebben van softdrugs. De man viel op omdat hij al slingerend, half uit raam hangend en met zijn armen zwaaiend over de Stadsrondweg-zuid reed. De man kreeg een stopteken, waarna agenten een blaastest bij hem afnamen. Hij bleek te hebben gedronken. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 235 ug/l blies. Goed voor een rijverbod van één uur. Agenten hadden gezien dat de man, nog net voordat hij een stopteken kreeg, met iets bezig was achter de bestuurdersstoel. Op het politiebureau werd de auto aan een onderzoek onderworpen. Achter de bestuurdersstoel troffen agenten ruim 51 gram weed aan. Ook werd bij de man een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Zowel de softdrugs als het geld werden in beslaggenomen. De Groninger werd voor nader onderzoek ingesloten.

Peins: brand in woning
De politie heeft maandagavond geassisteerd bij een brand in een woning aan de Meester Frankstraat. Op de bovenverdieping was brand ontstaan die al snel door de brandweer kon worden bedwongen. Omdat niet duidelijk is waardoor en in welk vertrek op de bovenverdieping de brand is ontstaan stelt de technische recherche van de politie Fryslân een onderzoek in.