Persberichten 21/06 middag

Regio, 21-06-2006

Leiden Politie treedt streng op tegen foutparkeren in de Stevenshof De politie van het team Leiden-West gaat steng optreden tegen het foutparkeren in de Stevenshof. Parkeert men een auto op het trottoir en belemmert men daarmee de vrije doorgang voor voetgangers en rolstoelgebruikers dan volgt een bekeuring. Ook als in de straten de vrije doorgang voor de hulpverleningsdiensten kan worden belemmerd, volgt een bekeuring. De politie gaat daar de komende tijd streng op toe zien, bekeuren en laat zo nodig afslepen.

De politie komt tot deze aanpak omdat er met name in de avond- en nachtelijke uren parkeer-excessen in de wijk ontstaan die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Eén van de oorzaken is een tekort aan parkeerruimte in de wijk, zo stelden de gemeente Leiden en politie vast. De gemeente Leiden heeft dan ook besloten de komende jaren meer dan 300 extra parkeerplaatsen in de wijk aan te leggen. De politie zal zo lang het parkeergedrag scherp in de gaten houden.

Voorschoten Politie onderzoekt inbraken De politie heeft twee inbraken in woningen in Voorschoten in onderzoek. In een woning aan de Zwaluwweg werd woensdagnacht 21 juni ingebroken. Via de voordeur wisten de inbreker(s) binnen te dringen. Uit de woning is onder andere een mobiele telefoon en een portemonnee gestolen. In dezelfde nacht werd er ingebroken in een woning aan de Jacob van Heemskercklaan. Via een keukenraam zijn de dader(s) binnengedrongen, zij hebben uit de woning een mobiele telefoon en een tas gestolen. De bewoners van de woningen hebben aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

--- einde berichten ---