Inspectie Verkeer en Waterstaat


16 juni 2006: Seminar regelgevings- en toezichtsfalen

Op donderdag 22 juni vindt in het NH Hotel in Utrecht een seminar plaats over regelgevings- en toezichtsfalen. Het seminar wordt georganiseerd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Het seminar wordt geopend door Johan de Leeuw, inspecteur-generaal van de Inspectie Verkeer en Waterstaat en voorzitter van het Beraad voor inspecteuren-generaal. Als sprekers voor dit seminar treden op prof. mr. C.C. van Dam, hoogleraar privaatrecht te Amsterdam, mr. H. Neppérus, hoofddirecteur Inspectie Verkeer en Waterstaat en mr. M.C. Ritsema van Eck - Van Drempt, advocaat te Den Haag. Dagvoorzitter is mr. J.O. van der Loo, Hoofddirectie Juridische Zaken van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Centraal thema is regelgevings- en toezichtsfalen met een stevig accent op toezichtsfalen. Mr. M.C. Ritsema van Eck - Van Drempt zal in haar bijdrage ingaan op de ontwikkelingen in de jurisprudentie en een specifieke casus op dit gebied behandelen. Mr. H. Neppérus behandelt in haar lezing de afwegingen waar de toezichthouder voor staat. Professor Van Dam behandelt de aansprakelijkheid van de toezichthouder.

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Kees Kuiper (070 456 2213), manager Juridische Zaken van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat of Marjon van Houtert (070 351 8646) van de Hoofddirectie Juridische Zaken van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

16-6-2006 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement