GroenLinks

Wijnand Duyvendak blogt op Naardermeer

21 juni 2006

GroenLinks-kamerlid Wijnand Duyvendak overnacht donderdag a.s. op het Naardermeer. Hiermee protesteert hij tegen de aanleg van de snelweg A6-A9. Het kabinet is van plan deze weg van Almere naar Amsterdam aan te leggen, ten koste van de natuur van het Naardermeer en de Gein- en Vechtstreek. De overnachting is te volgen via www.linkselente.nl

Op initiatief van Natuurmonumenten overnacht Wijnand Duyvendak a.s. donderdag 22 juni op De Flark, een woonboot op het Naardermeer. Wijnand zal tijdens zijn verblijf via internet contact houden met de buitenwereld, om verslag te doen van zijn ervaringen. Wijnand Duyvendak strijd samen met vele lokale GroenLinksers en bewoners van de regio al jaren tegen de aanleg van de nieuwe snelweg.

Vrijdag 22 juni a.s. praat het kabinet over de snelweg en daarmee toekomst van het Naardermeer. GroenLinks roept de ministers op om af te zien van een miljardenverslindende weg, die de natuur en de leefbaarheid in dit unieke gebied onherstelbaar zal aantasten. GroenLinks ziet meer in een forse verbetering van het openbaar vervoer tussen Almere en Amsterdam en een snelle invoering van een kilometerprijs.

De overnachting van Wijnand is donderdag 22 juni a.s. vanaf ca. 21.00 uur te volgen op www.linkselente.nl.

Wijnand Duyvendak