Gemeente Harderwijk


Inspraak Walstein 2A

De gemeente ontwikkelt plannen voor ongeveer 280 woningen in Walstein 2A. Het plangebied Walstein 2A is globaal gelegen tussen de Parallelweg, bedrijventerrein Overveld, de bestaande woonwijk Walstein, de Grensweg en begraafplaats Elzenhof.

Als eerste stap voor het globale bestemmingsplan is een ruimtelijke hoofdstructuur opgezet die aanstuit op de historie en de karakteristiek van het gebied. Gedacht wordt aan smalle straten met het karakter van oude landwegen, naar voorbeeld van de Elsweg en Tabaksweg. Langs de straten worden verschillende soorten woningen geprojecteerd, in rij, 2-onder-1-kap en vrijstaand. De kaart bevat bebouwingsvlakken waarbinnen woningen gerealiseerd kunnen gaan worden, de exacte indeling is in dit stadium nog niet geheel duidelijk. Voor het groen, parkeren en water wordt in een later stadium een inrichtingsschets gemaakt. Een overzicht van te bouwen koop- en huurwoningen wordt pas in de loop van 2007 bekend.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het concept-ontwikkelingsplan Walstein 2A met ingang van 16 juni 2006 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de stadswinkel in het stadhuis.

Tijdens bovengenoemde termijn kunnen ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie geven (adresseren aan burgemeester en wethouders). Desgewenst kan ook worden volstaan met een mondelinge inspraakreactie. Nadere informatie is verkrijgbaar bij de heer Den Braven, 0341 411 359.