Politieberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 22-06-2006

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning aan de St. Maartendreef. Agenten gingen direct ter plaatse en konden een 34-jarige man uit Utrecht als verdachte aanhouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Stenendieven

UTRECHT- Op donderdagochtend werd stenendieven aangehouden. Omstreeks 02.00 uur zagen agenten een auto rijden over de Australielaan. De agenten zagen dat de kofferbak van de auto openstond en de auto erg diep lag. De automobilist kreeg een stopteken en wat bleek, de auto was volgestouwd met bakstenen afkomstig van een nabijgelegen bedrijf. De twee stenendieven, 29 en 32 jaar oud uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Ernstige aanrijding

UTRECHT- Op woensdagmiddag ontstond er een ernstige aanrijding op de Ina Boudier-Bakkerlaan. Omstreeks 12.40 uur fietsten hier twee jongens op een fiets. Op de weg stond een vrachtwagen geparkeerd en de jongens reden langs deze vrachtauto. Uit tegemoetkomende richting kwam 20-jarige automobilist uit Amsterdam rijden. De man reed vervolgens frontaal op de twee jongens. De 13-jarige jongen uit Utrecht raakte hierbij zwaar gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De 12-jarige raakte lichtgewond en werd ook vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Gesnapt door cameratoezicht
UTRECHT- Op donderdagochtend werd een fietsendief gesnapt door cameratoezicht. Omstreeks 01.50 uur zagen agenten van cameratoezicht dat een 19-jarige man uit Utrecht druk bezig was een fiets aan het stelen aan het Jaarbeursplein. Agenten gingen op de man af en hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.