Deltion College


Ruim 300 Deltionners actief bij Stad als Theater

Van het beveiligen van het festivalterrein tot het meewerken aan het buitenconcert. Het Deltion College speelt een grote rol tijdens de Stad als Theater. Ongeveer driehonderd studenten werken zowel voor als achter de schermen.

Zwolse grachten

Twee pontons als podium in de Zwolse grachten. Op iedere ponton zullen eerstejaars studenten van Kunst & Cultuur optredens verzorgen. Er speelt zich een continu spel af, waarin muziek, dans en drama met elkaar verweven zijn. De ene performance is gebaseerd op de hofcultuur, de andere op de klassieke slavenschepen en piraterij. Met de pontons varen de studenten in tegengestelde richting door de grachten. Als ze elkaar tegenkomen, vindt er een bijzondere ontmoeting plaats, waarin de twee culturen met elkaar versmelten. Bij de voorstellingen maken de studenten gebruik van buizen in alle soorten en maten die beschikbaar zijn gesteld door de Wavin.

Achter de schermen

Achter de schermen leveren diverse studenten hun bijdrage. Theatertechniek/Audiovisueel filmt en fotografeert allerlei activiteiten en maakt daar een compilatie van voor de organisatie van Stad als Theater. ICT verzorgt het portofoonverkeer en alle datacomverbindingen en Logistiek & Vervoer ondersteunt bij opslagwerkzaamheden. Installatietechniek helpt bij het installeren van toiletten en dergelijke. De bakkers verzorgen broodjes en koekjes en Economie voert een bezoekersonderzoek uit. Ruim 120 studenten van het Lyceum Uniformberoepen dragen bij aan de veiligheid van het geheel.

Stad als Theater vindt plaats van 29 juni t/m 2 juli in de binnenstad van Zwolle.

Datum: 22-06-2006

---