Ingezonden persbericht


Walter Breukers wint schrijfwedstrijd 'Schrijvers met Scalpels'

Walter Breukers heeft op woensdag 21 juni de schrijfwedstrijd 'Schrijvers met Scalpels' gewonnen met zijn verhaal 'Van het ondermaanse genezen'. De prijsuitreiking vond plaats in boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen tijdens de presentatie van de bundel die naar aanleiding van deze schrijfwedstrijd werd gedrukt. 'Schrijvers met Scalpels', een literaire manifestatie voor medische studenten, is een samenwerking tussen de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen (MFVN) en het literaire tijdschrift Op Ruwe Planken.

De presentatie begon met het interview dat Willem-Sjoerd van Vliet, hoofdredacteur Op Ruwe Planken, had met schrijver Miquel Bulnes. Bulnes publiceerde twee romans die zich afspelen in de medische wereld. Zes jaar geleden studeerde hij in Utrecht af als arts, met als specialisatie artsmicrobioloog. Momenteel is hij werkzaam in de functie van zijn specialisatie. 'Het is rustiger werk dan een chirurg. Daardoor valt het goed te combineren met schrijven', aldus Bulnes. Volgend jaar verschijnt er opnieuw een boek van zijn hand met hetzelfde thema. Bulnes: 'Daarna wil ik over andere dingen gaan schrijven. Bijvoorbeeld een historische roman.'

Na het interview lazen twee deelnemers van de schrijfwedstrijd hun inzending voor: Maud Martha met haar verhaal 'Een van ons' en Walter Breuker met zijn verhaal 'Van het ondermaanse genezen'. Vervolgens maakte Miquel Bulnes bekend dat Walter Breuker, student biomedische wetenschappen en filosofie, de schrijfwedstrijd had gewonnen. In het juryrapport staat onder ander dat het winnende verhaal 'uitblinkt in fantasie en waarin onverwachte wendingen elkaar in hoog tempo opvolgen'. Uit handen van Hans Peters, directeur van Dekker van de Vegt, ontving hij ¤ 100,- aan boekenbonnen.

De bundel 'Schrijvers met Scalpels' is verkrijgbaar bij de Nijmeegse boekhandel Dekker van de Vegt aan de Marikenstraat.

------------

Voor de pers,