Ingezonden persbericht


Persbericht

Tilburg, 22 juni 2006

Cliënten Traverse zorgen ook in de toekomst voor 'schôone stròtjes en plèène'

Traverse en BAT ondertekenen intentieverklaring

'Schôone stròtjes en plèène'. Zo heet de intentieverklaring die de heer P. Wezenberg van Stichting Maatschappelijke Opvang Traverse en ...van het Brabants Afval Team (BAT) op maandag 26 juni aanstaande ondertekenen. De verklaring geeft een vervolg aan het succesvolle Mini-Jobs. Een project van Traverse en het BAT waarbij cliënten van Traverse tegen een vrijwilligersvergoeding straten schoonhouden. Het BAT stelt hiervoor de middelen ter beschikking. De begeleiding is in handen van Traverse.

De cliënten die aan het project meewerken zijn voornamelijk daklozen die kampen met een verslaving, psychiatrische problemen of allebei. Mini-Jobs biedt deze mensen een structurele en zinvolle dagbesteding waarbij ze werkervaring opdoen en een bijdrage leveren aan een schoner Tilburg. Afgelopen jaar werkten gemiddeld dertig cliënten, twee dagdelen per week via Mini-Jobs. Zij hielden onder andere de straten rond het Wilhelminapark schoon.

Toekomst
In de toekomst willen Traverse en het BAT Mini-Jobs met een aantal dagdelen uitbreiden. Ook zal gekeken worden naar de mogelijkheid om andere, niet dakloze, cliënten van Traverse bij het project te betrekken en het soort werk uit te breiden.