Gemeente Sluis

wandeltocht langs bijzondere locaties tussen Middelburg (B) en Aardenburg

PERSBERICHT - 21 juni 2006

GRENSOVERSCHRIJDENDE WANDELTOCHT LANGS BIJZONDERE LOCATIES TUSSEN MIDDELBURG (B) EN AARDENBURG

De streek tussen Aardenburg en Middelburg is een prachtig gebied om wandelend te verkennen. Het zit vol verhalen over opvallende historische feiten, merkwaardige gebeurtenissen, volksverhalen en vreemde wezens. Deze zijn te vernemen tijdens een grensoverschrijdende wandeltocht tussen Middelburg en Aardenburg op zaterdag 1 juli.

Wat dacht u van het kind met twee hoofden op de Elderschans? Of de Stierskreek, waar een watermonster in woont. De Krakeelweg waar Maria en de duivel ruzie kregen en het Fortuinpad, dat (misschien) genoemd is naar fortuinzoekende smokkelaars. Weet u dat de zee vroeger helemaal tot de Verloren Kreek weg reikte en dat in Middelburg in de afgelopen jaren het kasteel van de rijkste kamerheer van de Bourgondiërs werd teruggevonden? En dat in Heille in de 19de eeuw gemeentebestuurders bij gebrek aan een gemeentehuis maandelijks vergaderden in het dorpscafé. Of uit een heel andere tijd de Zuiderbruggeweg, die aangelegd werd door ingenieurs van het Romeinse keizerlijke leger.

Inschrijving/start
Inschrijven en start tussen 9.00 en 14.00 uur bij het bezoekerscentrum, Groene Markt 8a, in Middelburg (B). Het inschrijfgeld (incl. folder met de route, historische informatie, versnaperingen en een verrassing) bedraagt 2,-. De tocht is 11,2 kilometer lang.

ROMA
De wandeltocht maakt onderdeel uit van de Bladelinfeesten van Middelburg en van het ROMA-project. In het ROMA-project werken de gemeenten Oudenburg, Middelburg en Sluis samen om het Romeinse en middeleeuwse verleden van de kernen Oudenburg, Maldegem en Aardenburg meer zichtbaar en beleefbaar te maken.

Meer informatie
Voor meer informatie over de wandeltocht kunt u contact opnemen met Arco Willeboordse, tel. 0117 495 508, awilleboordse@gemeentesluis.nl.
---

Voor nadere inlichtingen:
Gemeente Sluis:

-Voorlichting, tel. 0117 457 123

- Arco Willeboordse, tel. 0117 495 508