Provincie Groningen

Finale EK onder 21 jaar in Groninger Euroborg 7 april 2006

De finale van het Europees Kampioenschap voetballen voor spelers onder de 21 jaar vindt op zaterdag 23 juni 2007 plaats in het stadion van FC Groningen, de Euroborg. Wethouder van de gemeente Groningen, Martine Visser en gedeputeerde Ineke Mulder kregen dit gisteren te horen van KNVB voorzitter Jeu Sprengers. Door de gemeente en provincie is de afgelopen maanden hard gewerkt om een deel van het toernooi naar Groningen te halen.

Op 10 juni begint het toernooi met een wedstrijd van Jong Oranje tegen een nog te bepalen tegenstander in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. In weken daarna worden er wedstrijden gespeeld in Arnhem (De Gelredome), Nijmegen (De Goffert), Heerenveen en Groningen. Jong Oranje speelt in ieder geval één groepswedstrijd in de Euroborg.

De gemeente en provincie leveren een flinke financiële bijdrage om de wedstrijden in Groningen tot een succes te maken en een zeer aantrekkelijk randprogramma in de stad en de provincie te organiseren. Dit randpprogramma zal bestaan uit onder andere een 24-uursvoetbalmarathon op de Grote Markt, een Panne knock-out toernooi en mogelijk een provinciaal voetbaltoernooi. Omdat er in ieder geval teams uit vier landen in Groningen zullen spelen, wil men tevens proberen een verband te leggen met de landenweek.

7 april 2006