Ingezonden persbericht


Putumayo op Amsterdam Roots Festival

Vrijdag 23 juni '06 @ AMSTERDAM ROOTS FESTIVAL
Melkweg - Oude Zaal, Amsterdam
van 01.00 tot 05.00, entrée E 7,- + lidm.

Putumayo Café presents World Grooves
Putumayo Café staat ondertussen bekend om zijn maandelijkse avonden in Sugar Factory in Amsterdam. Vanavond verhuizen we even voor één keer naar de Melkweg om je zintuigen te prikkelen met een verfrissend cocktail van beelden, geluiden en "impressies" uit de hele wereld. We nemen je mee op reis naar de nachtclubs van Rio, Budapest, Istanbul, Bombay, Havana en verder, waar wereldmuziek en electronica elkaar ontmoeten!

feat. DJ Shantel 'Bucovina Club' dj session
DJ Jairzinho
DJ Malenka's
VJ Eddi Bal
Dance performance by BraSaZouk
+ various other dance acts

DJ Shantel 'Bucovina Club' dj session
Sinds een aantal jaar komen steeds meer dj's uit de electronische/dance scene in aanraking met andere muzikale stromingen en verwerken ze deze in hun DJ sets. DJ Shantel, alias Stefan Hantel, is er één van. Hij heeft zijn entree als dj in de Duitse technoscene gemaakt. Hij geloofde dat hij met een beetje electronisch gepruts Balkan Gypsy "tunes" in zijn set kon verwerken. Dat is hem prima gelukt, waarvoor hij ook de BBC World Music Award 2006 ontving. DJ Shantel zal vanavond de dansvloer vullen met zijn Balkan beats.

DJ Jairzinho
Deejay en wereldmuziekjournalist Jairzinho draait afro-latin met een zwaar funkaccent: alle zwarte dansmuziek uit het swingende schemergebied tussen Havana, São Paulo, Pernambuco, Lima, Bamako, Kinshasa, Lagos, Dakar, New York, Parijs, Brussel en Londen heeft zijn belangstelling. Maar daar houdden zijn grenzen niet op want Oosteuropese en Oriëntaalse muziek passeren ook de revu in zijn eigenzinnige mix.

DJ Malenka's
Steve Malenka, oude bekende uit de Amsterdamse dance scene en tevens "resident DJ" op de maandelijkse Putumayo Café avonden, zal het publiek vanavond verwennen met zijn eclectisch en verrassende mix van Noord-Afrikaanse, Latin en Indiase dansmuziek.

VJ Eddi Bal
Video artiest Eddi Bal is "resident VJ" voor Putumayo Café. Eddi gebruikt zowel originele als zelf gevonden video-opnamen in combinatie met computer graphics. Zijn eclectische stijl is verfijnd en toch scherp; dynamisch en meeslepend; camp, kleurrijk en sexy. Een waar visueel genoegen!

Brasazouk
Braziliaanse dansen zijn de meest sensuele, exotische, elegante en stijlvolle dansen in de wereld. De jonge en enthousiaste dansgroep Brasazouk presenteert vanavond een swingende mix van Latijns-Amerikaanse en Caribische dansen.

Voorverkoop bij Melkweg, AUB ticketshop, 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, Boudisque, Concerto, Get Records, Free Record Shops, Uitburo (0900-0191 - E 0,40pm), Ticket Service (0900 - 3001250 - E 0,45pm), en www.ticketservice.nl

Perscontact: Kim van Hardeveld - E: kim@putumayo.nl - T: +31 35 647 51 03 -----------------------

---- --