Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176



|Datum         |
|13 juni 2006  |
|Nummer        |
|144           |

500 Kaarten voor het Evenement op de Vijver bij het Noord-Brabantse provinciehuis verloot

Hertogdom Brabant 900 jaar

Maak kans op twee kaarten voor het Evenement op de Vijver

Er worden 500 kaarten voor het Evenement op de Vijver bij het Noord-Brabantse provinciehuis verloot. Dat Evenement (1 september) is een cultureel programma dat in het teken staat van het feit dat 900 jaar geleden dat het Hertogdom Brabant ontstond. Brabanders die willen deelnemen aan de loterij kunnen tot 23 juni een bon inzenden die wordt afgedrukt op de "Provincie in de Buurt" pagina die in de Brabantse dagbladen verschijnt.

Het "Evenement op de Vijver" is een avondvullend cultureel programma van formaat. Het accent ligt op een speelse en moderne verbeelding van de geschiedenis van het Hertogdom Brabant in de afgelopen 900 jaar. Een breed scala aan Brabantse culturele gezelschappen is bij de bijzondere voorstelling betrokken. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht zal deze avond muzikaal omlijsten en Gerard van Maasakkers verbindt de programmaonderdelen. De "Special Guest" is een Nederlandse topartiest van Brabantse bodem. Naast de 500 Brabanders zijn er ook vertegenwoordigers van de gemeenten in Vlaanderen en Noord-Brabant en andere gasten van de provincie Noord-Brabant aanwezig.

Negen eeuwen geleden, op 13 mei van het jaar 1106, werd aan de graaf van Leuven de hertogstitel verleend. Hij en zijn nazaten maakten daarvan gebruik om hun macht en hun grondgebied te vergroten. Uiteindelijk ontstond zo het hertogdom Brabant, een van de toonaangevende gewesten van de Nederlanden. Het omvatte grote delen van de huidige provincies Noord-Brabant, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en het hoofdstedelijk gewest Brussel. In 2006, na precies 900 jaar, staan de Brabanders in Noord en Zuid samen stil bij de oorsprong van het hertogdom, in het besef dat Brabant groter is en ouder dan we vaak denken. Een dynamisch Brabant, centraal gelegen in Noordwest Europa.

De provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Noord-Brabant hebben de handen in elkaar geslagen om van deze verjaardag een heus feest te maken. Vanaf 11 mei 2006 kunt u in elke provincie genieten van een reeks evenementen die het hertogdom Brabant in de kijker zetten: concerten, tentoonstellingen, een colloquium en andere activiteiten.