Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Tentoonstelling Amsterdam Nieuw West in Zuiderkerk

Van 23 juni tot en met 4 september 2006 is in de Zuiderkerk een bijzondere expositie te zien. Bezoekers krijgen een beeld van de geschiedenis van de Westelijke Tuinsteden (waaronder Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer) en ook worden de resultaten van de grootscheepse vernieuwingsoperatie gepresenteerd. Prachtige panoramafoto's, interactieve computerpresentaties en infopanelen schetsen een beeld van toen en nu.

In de Westelijke Tuinsteden (tegenwoordig Amsterdam Nieuw West genoemd) is nu de grootste vernieuwingsoperatie in Europa aan de gang. 35.000 verouderde woningen worden aangepast of gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De operatie is niet alleen gericht op (fysieke) vernieuwing van woningen en openbare ruimte, maar ook op verbetering van de sociale en economische omstandigheden. Inmiddels zijn de eerste resultaten zichtbaar. De expositie toont de vorderingen van de vernieuwingen.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 23 juni om 13:30 geopend met een symposium over de culturele kwaliteiten van Amsterdam Nieuw West. Later op de middag, vanaf 17:00 uur, worden prominenten geïnterviewd door Marijke Helwegen, wordt een film getoond en een Wall of Fame onthuld - van bekende Nederlanders die zich inzetten voor een positief beeld van Nieuw West. En om 17:45 wordt de officiële opening verricht door Tjeerd Herrema, wethouder van Volkshuisvesting. In het openingsweekend (24 en 25 juni) kunnen bezoekers kennis maken met koken op stadswarmte.

Zie voor meer informatie over de tentoonstelling: http://www.zuiderkerk.amsterdam.nl/informatiecentrum/tentoonstelling

Koken op stadswarmte
Op de tentoonstelling over Nieuw West in de Zuiderkerk kunt u het tijdens kookdemonstraties zien én proeven (24 en 25 juni tussen 12:00-16:00 uur) hoe het is om elektrisch te koken.

Bijna alle nieuwbouwwoningen die vanaf 2006 in vernieuwingsgebieden van Amsterdam worden gebouwd krijgen stadswarmte. Ook bij flats die ingrijpend worden gerenoveerd wordt bekeken of stadswarmte kan worden aangelegd. Een aansluiting op stadswarmte betekent automatisch elektrisch koken, omdat in deze woningen geen gasleidingen meer zijn.

Met elektrisch koken, dus op een keramische of inductieplaat, is alles mogelijk: wokken, koken, stomen, bakken & braden. Stadswarmte is zeer milieuvriendelijk. De gemeente draagt met stadswarmte bij aan een betere luchtkwaliteit en dat is belangrijk voor uw gezondheid. Lees in de bijlage welke andere voordelen stadswarmte met zich meebrengt.

Bijlage(n):
artikel Stadswarmte voor Amsterdam Nieuw West