Saxion Hogescholen
BR>

vr 16 juni 2006

Saxionstudenten tonen werk

De vierdejaars studenten van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek van Saxion Hogescholen tonen vrijdag 23 juni aanstaande van 18.30 tot 23.00 uur hun afstudeerwerkstukken aan het publiek. De expositie is het resultaat van een jaar noeste arbeid in projectgroepen van circa drie tot zes personen. De tentoonstelling vindt plaats te Saxion Hogescholen aan de M.H. Tromplaan 28 in Enschede.

De afstudeerexpositie telt mee voor de eindbeoordeling. Dat staat er voor garant dat studenten alles uit de kast halen om het eigen werk zo goed mogelijk te presenteren. Maquettes, computeranimaties, powerpointpresentaties, tekeningen, 3D-prints en compleet uitgewerkte rapporten, het is er allemaal. De expositie laat zien waartoe de kersverse bouwkundigen en civiel ingenieurs na vier jaar studie in staat zijn. Op meerdere vierkante meters per afstudeergroep tonen de studenten hun plannen voor indrukwekkende gebouwen en projecten op het gebied van weg- en waterbouw. Vaak uiterst professionele plannen, die zo uitgevoerd zouden kunnen worden.

Muziekpaleis Utrecht

Zo is onder andere het project Muziekpaleis Utrecht zeer de moeite waard. Een prachtig alternatief voor het bestaande Muziekcentrum Vredenburg van architectenstudio Herman Hertzberger. Het nieuwe Muziekpaleis komt gedeeltelijk over het bestaande, aangepaste muziekcentrum, met een directe toegang vanaf een promenade langs de gracht. Het krijgt een zeer open karakter met van buitenaf zichtbare zalen in uiteenlopende sferen, passend bij het muziekgenre. Deze zalen zijn ontworpen door studio Herzberger, Nl-architecten en de gerenommeerde Nederlandse architecten Jo Koenen en Thijs Asselbergs. De studenten Bouwkunde van Saxion werkten de plannen compleet uit tot een bijzonder fraai gebouw, waar de Utrechtenaren trots op kunnen zijn. De afstudeergroep Bouwkunde, die zich presenteert onder de naam `Apollo Architecten', toont al vast een deel van het werk op de eigen website www.apolloarchitecten.tk.

Afstudeerexpositie

Voorafgaande aan de openstelling voor het publiek vindt op woensdag 21 juni en donderdag 22 juni aanstaande de eindpresentatie plaats van de afstudeerprojecten voor externe deskundigen. Op vrijdag 23 juni van 18.30 tot 23.00 uur is de afstudeerexpositie vrij toegankelijk voor familie, vrienden en overige belangstellenden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------