Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum 16 juni 2006

Commissaris van de Koningin opent nieuw Kadaster gebouw 'De Brug' op 23 juni 2006, Apeldoorn

Op 23 juni om (14.30 uur) zal de Commissaris van de Koningin Provincie Gelderland, de heer Cornielje onder toeziend oog van vele genodigden het nieuwe Kadasterkantoor 'De Brug' officieel in gebruik nemen. Wij nodigen u van harte uit om bij deze officiële openingshandeling aanwezig te zijn. Om 13.00 uur begint de rondleiding door het gebouw.
Adres gebouw 'De Brug':
Laan van Westenenk 701
7334 DP Apeldoorn

Het gebouw

De Brug is een uitnodigend gebouw waarin de professionaliteit van de organisatie gereflecteerd wordt. De organisatieontwikkeling binnen het Kadaster zet een punt op de horizon en zet haar blik op de toekomst. De Brug past geheel in deze lijn. Het gebouw heeft een ongedwongen, transparante en dynamische uitstraling waarin op een plezierige en zakelijke wijze samengewerkt kan worden. Mensen vinden elkaar letterlijk en figuurlijk snel. Een goed voorbeeld voor het moderne werken.

Het is een huis voor onze Kadastermedewerkers waarbij het voornaamste uitgangspunt is om onze ICT-ers allen onder één dak te krijgen in plaats van over 5 locaties verdeeld in Apeldoorn. De serviceverlening van het Kadaster is het kloppend hart en neemt daarom een unieke plek in het gebouw: het midden. Het gebouw zelf symboliseert de brug tussen het hart van het Kadaster en de klant.

Het gebouw is ontworpen door EGM Architecten uit Rotterdam (exterieur Arnold Sikkel, interieur Rogier van Est).

Over het Kadaster

Het Kadaster verwerkt gegevens over vastgoed in Nederland, houdt deze nauwkeurig bij in de openbare registers en in de kadastrale registratie. Het Kadaster is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en bevordert het maatschappelijk verkeer in vastgoed, schepen en luchtvaartuigen. Jaarlijks verstrekt het Kadaster hierover ongeveer 21 miljoen keer informatie aan het notariaat, gemeenten, bedrijven, particulieren en andere belanghebbenden. Daarnaast houdt het Kadaster het Rijksdriehoeksstelsel in stand en speelt het een essentiële rol in het landinrichtingsproces. Ook de Topografische Dienst maakt deel uit van het Kadaster.