Gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst neemt deel in Direct werk project Delta/Wedeo

Wethouder Dik Nas tekent contract op 23 juni

In Nederland vinden we het van groot belang dat mensen door een betaalde baan voor hun eigen levensonderhoud zorgen. In de Wet werk en bijstand is daarom geregeld dat mensen zo kort mogelijk een uitkering moeten krijgen. Het vinden van een nieuwe baan staat voorop. Mensen zijn daarbij verplicht ook een baan te accepteren die wellicht niet direct bij hun opleiding of werkervaring past. De gemeente Bronckhorst helpt haar uitkeringsgerechtigden hier graag bij. Samen met Delta/Wedeo zet de gemeente Bronckhorst daarom het project Direct werk in. Op 23 juni a.s. ondertekenen wethouder Nas en de algemeen directeuren van Delta en Wedeo, respectievelijk de heren Visser en Nijhoff om 14.00 uur in zaal Langeler, Spalstraat 5 in Hengelo Gld., hiervoor de samenwerkingsovereenkomst. Direct werk houdt in dat mensen die een uitkering aanvragen, geen uitkering ontvangen maar direct een baan aangeboden krijgen van de gemeente voor drie maanden. Hiervoor ontvangen ze salaris. Dit kunnen banen zijn in de postbezorging, schoonmaak, in de metaal etc. Op deze manier kunnen mensen werkervaring opdoen in een afwisselende werkomgeving. Het is de bedoeling dat ze na deze periode zelf een baan hebben gevonden. Hierbij kan de betrokkene ook ondersteuning krijgen (bijv. een sollicitatietraining) Deelname aan het project is verplicht. Wie niet deel wil nemen, verliest het recht op een uitkering.

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom om de ondertekening van de samenwerkings-overeenkomst door de wethouder en de directeuren van Delta en Wedeo in zaal Langeler in Hengelo bij te wonen. U kunt de betrokkenen na de ondertekening ook spreken over het project.

Hengelo Gld, 22 juni 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --