Politie Hollands Midden

Datum: 23 juni 2006

Noordwijkerhout Verdachten van vernieling aangehouden

De politie heeft donderdagavond, 22 juni, twee Noordwijkerhouters van 15 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een speeltoestel in het park aan de Groenewege. Een getuige zag hoe brand werd gesticht via de onderzijde van het speeltoestel. De politie heeft de jongens ter plaatse aangehouden. Zij zullen worden aangemeld bij bureau Halt.

Oegstgeest Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs van een 59 jarige man uit Oegstgeest ingevorderd. De man reed op donderdag 22 juni, rond 14.10 uur, over de President Kenedylaan. De man raakte mogelijk onwel of viel in slaap achter het stuur waarna hij afweek in de richting van de stoep. Daar reed hij bijna een vrouw met een kinderwagen aan. De vrouw kon de auto echter ontwijken, maar kwam daardoor wel in de bosjes terecht. Zowel het kind als de vrouw raakte niet gewond. De auto raakte een boompje en kwam even later tot stilstand. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk. Gedurende het onderzoek is het rijbewijs van de bestuurder ingenomen.

Leiden Aggregaat vermoedelijk oorzaak van koolmonoxidelucht Donderdag 22 juni rond 21.30 uur belden bewoners van woningen aan de Anna Frankweg de politie toen zij een vreemde vieze lucht, vermoedelijk benzine, roken. De brandweer die metingen verrichtte constateerde een zeer hoge waarde koolmonoxide bij voornamelijk drie woningen. In één van de woningen werd een aggregaat aangetroffen die waarschijnlijk de koolmonoxide veroorzaakte. Er werden elf bewoners van twee woningen met verschijnselen van koolmonoxidevergiftiging naar ziekenhuizen overgebracht. Alle bewoners konden na controle het ziekenhuis weer verlaten. Twee agenten die na de melding in de kruipruimte, waar de benzine lucht vandaan kwam, poolshoogte hadden genomen werden ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel. De politie stelt een onderzoek in en heeft het aggregaat in beslaggenomen.

Leiden Poging diefstal fiets

Een beveiligingsmedewerker heeft donderdag 22 juni in de vooravond een 33 jarige man uit Warmond aangehouden wegens poging diefstal van een fiets bij het Stationsplein. Een getuige vertelde de beveiligingsmedewerker dat de man zich verdacht ophield in de fietsenstalling, en dat hij aan de sloten van de fietsen rommelde. De beveiligingsmedewerker kon nog net voorkomen dat de Warmonder er met een fiets vandoor ging. De Warmonder werd tegengehouden waarna de komst van de politie werd afgewacht.

Leiden Rijden onder invloed van alcohol

De politie heeft donderdagmiddag, 22 juni, een 46 jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een agent in burger reed achter de man en zag hoe deze tijdens het rijden een blijk bier nuttigde. De agent seinde zijn collega's in waarna deze de man op de Lage Rijndijk staande hielden voor een controle. Een blaastest gaf een uitslag van 1230 ug/l. De limiet is 220. Tegen de Leidenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiden Verkeersongeval De politie heeft op donderdag 22 juni, rond 16.10 uur, hulp geboden bij een ongeval op de Haagweg in Leiden. Een 66 jarige fietsster uit Leiderdorp raakte gewond aan haar hoofd en is naar het LUMC overgebracht. De fietsster reed over het fietspad van de Haagweg, komende uit de richting van de Rijnzichtbrug. Op het kruispunt met de Genestetstraat wil zijn linksaf afslaan. Zij verleent echter geen voorrang aan een auto die in dezelfde richting reed. De automobilist, een 45 jarige vrouw uit Zoetermeer, kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Leiden Laptops gewild De bewoner van een woning aan de Catharinastraat heeft aangifte gedaan van poging diefstal van een laptop. De bewoner die lag te slapen hoorde op vrijdag 23 juni, rond 00.55 uur, een harde knal en glasgerinkel De bewoner keek direct uit het raam en zag twee jongens op een scooter wegrijden. Zij zag dat haar raam aan de voorzijde van de woning vernield was. Mogelijk hadden de jongens het gemunt op de laptop die op tafel stond en vanaf buiten zichtbaar was. De jongens hebben geprobeerd het raam in te gooien, dit lukte niet meteen waarna zij weg zijn gereden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Omstreeks 01.00 uur, kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Stadshouderslaan een raam was ingegooid met een steen waarna het de daders gelukt was om een laptop weg te nemen. Ook hier was de laptop van buiten af zichtbaar. Een omwonende keek na een harde klap naar buiten en zag twee jongens op een scooter wegrijden. Het is goed mogelijk dat de twee inbraken met elkaar te maken hebben. De politie is een onderzoek gestart. De politie vraagt bewoners waardevolle spullen zoals laptops niet in het zicht te zetten, zodat potentiële inbrekers niet op ideeën worden gebracht.

Alphen aan den Rijn Graffiti spuiters aangehouden

De politie heeft donderdag 22 juni in de middag drie Alphenaren van 14,17 en 21 jaar aangehouden wegens het spuiten van graffiti in de fietstunnel onder de Julianabrug. Een getuige belde de politie en gaf de signalementen door. De Alphenaren gingen er vandoor bij het zien van de poltie, echter zij werden op de Emmalaan aangehouden. De politie heeft twee spuitbussen in beslaggenomen.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na doorrijden na aanrijding

De politie heeft vrijdag 23 juni in de vroege ochtend een 40 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed van alcohol. Even voor 04.00 uur werd bij de politie gemeld dat een auto was doorgereden nadat deze tegen een geparkeerde auto was gereden op de Binkhorst. Ter plaatse trof de politie een kentekenplaat aan die vermoedelijk van de doorgereden auto was. Aan de hand van het kenteken werd de bestuurder getraceerd. Bij zijn woning werd zijn beschadigde auto aangetroffen. De Alphenaar werd in zijn woning aangetroffen en aangehouden. Een blaastest wees uit dat hij te veel gedronken had, namelijk 770 ug/l. De limiet is 220. Tegen de Alphenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Ter Aar Inhalen in de bocht veroorzaakt aanrijding De politie heeft het rijbewijs van een 34 jarige man uit Alphen ingenomen nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. De man reed op vrijdag 23 juni, rond 07.00 uur over de Aardamseweg en wilde linksaf de Langeraarseweg inslaan. Een bestelbus voor hem sloeg eveneens linksaf. De Alphenaar wilde de bestelbus inhalen en nam de binnenbocht. Hij haalde in de bocht in en kwam aan de linkerzijde van de vluchtheuvel en dus op de weg van het tegemoetkomende verkeer terecht. Op het moment dat hij daar rijdt ziet hij een fietser oversteken. De fietser kon voor de bestelbus oversteken maar had de Alphenaar nooit kunnen zien. De Alphenaar kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed de fietser aan. De fietser een 50 jarige man uit Nieuwveen botste tegen de auto en kwam ten val. Hij is met verwondingen aan hoofd en benen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Gouda Aanhoudingen na schrijven op pand

De politie heeft donderdag 22 juni even voor middernacht vier Gouwenaren van 17,18 (2) en 20 jaar aangehouden wegens het aanbrengen van graffity op een pand. De vier werden gezien door een getuige die de politie inseinde. Terwijl agenten naar de genoemde locatie ter hoogte van het Houtmansplantsoen reden, zagen zij de vier op een brug staan. De Gouwenaren waren bezig met viltstiften op een gebouw te schrijven. Bij het zien van de politie zetten de vier het op een lopen, echter zij werden gemaand te blijven staan waarna ze werden aangehouden.

Moordrecht Aanhouding diefstal fiets

De politie heeft donderdagavond, 22 juni, een 15 jarige Moordrechtenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een getuige zag twee jongens fietsen met een fiets tussen hen in. Dit vond de getuige verdacht en belde de politie. Op basis van het opgegeven signalement werd de Moordrechtenaar op de Ds. Janzoniusstraat aangehouden. De politie heeft de fiets ook daar aangetroffen en in beslaggenomen voor verder onderzoek.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --