Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 22-06-2006

Lokaalvredebreuk

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen is in een winkel aan de Arena een 29 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De verdachte heeft een ontzegging voor het gehele winkelcentrum De Arena tot 23 augustus en hield zich daar niet aan. De politie maakt proces-verbaal op.

Mishandeling en bedreiging

s-Hertogenbosch Woensdagavond heeft de politie op de Lagelandstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 27 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn ex vriendin te hebben mishandeld en met de dood te hebben bedreigd. De Bosschenaar is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is in zijn woning in de Hambaken een 55 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 54 jarige echtgenote. De man is in verzekering gesteld.

Kassa opengebroken

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag op de Leeghwaterlaan in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 29 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor in een winkel aan de Hinthamerstraat een kassa te hebben open gebroken. De verdachte, een bij de politie bekende veelpleger, is er met een klein geldbedrag vandoor gegaan en kon aan de hand van het verkregen signalement worden opgepakt. Hij is in verzekering gesteld.

Twee verdachten van tasjesroof aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagavond werd een 23 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aan de Pensmarkt door twee jongens op een bromfiets van haar tas beroofd. Omstanders wisten de bestuurder van de bromfiets, een 17 jarige jongen uit Rosmalen tot stoppen te dwingen. De passagier, een 17 jarige jongen uit s-Hertogenbosch, ging er te voet vandoor met achterlating van de tas. Hij kon na een korte achtervolging door twee politiemensen in burger worden aangehouden. Beide jongens zijn ingesloten. Het tweetal heeft kort tevoren op de Stationsweg geprobeerd een 27 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch van haar tas te beroven.

Het tweetal wordt ook in verband gebracht met de beroving van een 28 jarige Bosschenaar op de Helvoirtseweg in Vught op 19 juni en de beroving van een 25 jarige Amsterdamse aan de Markt in s-Hertogenbosch op 17 juni. In Vught is een mobiele telefoon buit gemaakt en in s-Hertogenbosch werd een handtas geroofd.

Rijbewijzen ingevorderd

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag zag een agent, terwijl hij onderweg naar huis was, op de A59 een automobilist slingerend op de weg rijden. De agent kon de man op de Vlijmenseweg staandegehouden. De 39-jarige man uit Boxtel bleek zwaar onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur.

Den Dungen Later deze nacht is in de Beusingsedijk het rijbewijs van een 20-jarige snorfietser uit Berlicum ingevorderd. De man verkeerde onder invloed van alcohol en hij kreeg een rijverbod van vier uur. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is in de Arena een 43-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had voor enkele euros aan etenswaren weggenomen uit een winkel. De Bosschenaar staat bij politie en justitie bekend als veelpleger en is inverzekeringgesteld.

Dronken man in voortuin

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is in de voortuin van een woning aan het Rompert Park een 44-jarige Duitser zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en lag in de voortuin zijn roes uit te slapen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na mishandeling en bedreiging

s-Hertogenbosch Woensdagavond is op het politiebureau in s-Hertogenbosch een 33-jarige man uit Delft aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder deze avond op de Onderwijsboulevard een 24-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch te hebben bedreigd. De man van de vrouw kwam hiertussen en werd vervolgens door de verdachte mishandeld. De 33-jarige man is voor nader onderzoek ingesloten.

Harddrugs

Uden Woensdagavond is in de Markstraat een 24-jarige Udenaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man harddrugs gebruikte. De politie heeft een hoeveelheid harddrugs inbeslaggenomen en vernietigd. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na mishandeling

Uden In de nacht van woensdag op donderdag troffen surveillerende agenten op de Markt een meisje met bebloed gezicht op de grond. Zij verklaarde zojuist door een man, zonder duidelijke reden, te zijn geduwd. De 18-jarige Udense viel hierdoor op de grond en liep hierbij enkele sneeën op in haar gezicht. Met behulp van signalementen kon de politie op de Markt de 30-jarige man uit Tilburg aanhouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Twee lichtgewonden bij aanrijding

Veghel Donderdagmorgen zijn een 31 jarige automobilist uit Reek en zijn 34 jarige passagiere uit Cuijk licht gewond geraakt toen zij op de Udenseweg in Veghel in botsing kwamen met een 43 jarige automobiliste uit Tilburg.

De Tilburgse reed op de parallelweg van de Udenseweg in de richting Veghel. Bij het viaduct sloeg zij in strijd met een daar geplaatst verkeersbord linksaf om de rijksweg A50 op te gaan rijden. De tegenpartij, die over de Udenseweg reed in de richting van Veghel, kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Dronken man

Oss Woensdagavond is in de Heihoeksingel in zijn woonplaats een 37-jarige man aangehouden. De Ossenaar verkeerde in beschonken toestand. Hij is overgebracht naar het politiebureau ter ontnuchtering en er is proces-verbaal opgemaakt.