3 e persbericht van donderdag 22 juni 2006

Eindhoven, 22-06-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt posterplakker aan

Donderdagmiddag omstreeks 14.40 uur is een 25-jarige man uit Den Bosch op de Vestdijk aangehouden. De politie zag hem posters plakken tegen de muren van een transformatorhuisje. Hier is dat niet toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: 16 hardrijders bij wegwerkzaamheden bekeurd

Op de Anthony Fokkerweg hield de politie donderdagmiddag tussen 12.45 en 14.45 uur een snelheidscontrole met de lasergun en worden hardrijders staande gehouden. Momenteel vinden hier wegwerkzaamheden plaats en geldt er om veiligheidsredenen een maximumsnelheid van 30 km/u. Van de 45 gecontroleerde voertuigen overschreden 16 voertuigen de maximum toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65km/u.

Helmond/Beek en Donk: Politie houdt verdachten van poging inbraak aan

Aan de hand van een goede getuigenverklaring kon de politie twee mannen uit Den Bosch van 45 en 46 jaar aanhouden. Dat gebeurde op donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur op de Vonderweg in Beek en Donk. De mannen worden verdacht van poging tot diefstal uit een bedrijfspand, gelegen aan de Vossenbeemd in Helmond. Omstreeks 13.00 uur zag een 38-jarige medewerkster van het Helmondse bedrijf, toen ze het pand betrad, een voor haar vreemde man bij een bureau op zijn hurken zitten. Hij had zijn hand in een daar opgehangen colbertjasje zitten. Toen hij zag dat hij betrapt was, liep hij het pand uit. Een tweede man die de vrouw achterna was gelopen, liep vervolgens ook het pand weer uit. Samen reden ze vervolgens weg. Aan de hand van het kenteken, type auto en een omschrijving van de personen, konden de twee even later worden aangehouden Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.