Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 22 juni 2006

Zaanstreek-Waterland, 22-06-2006

Met: Rijbewijs en motor kwijt, aanhoudingen en getuigen gezocht

Getuigen

Wormerveer, woensdag 21 juni 2006, 13:30 uur.

De politie zoekt getuigen van een mislukte beroving rond 12 uur bij het Marktplein. Een vrouw liep opzettelijk tegen een 82-jarige vrouw uit Wormer aan die met haar rollator de weg over stak. Vervolgens probeerde zij de portemonnee van de bejaarde uit haar tas te pakken wat mislukte doordat het slachtoffer zich wegdraaide en begon te schreeuwen. De dader liep vervolgens met een tweede vrouw weg richting markt. De eerste vrouw was ongeveer 60 jaar oud en 160 à 165 cm lang. Zij had donkerblond opgestoken haar met losse plukjes. Zij droeg diverse lagen gekleurde kleding. De tweede vrouw was 25 à 30 jaar oud met een lengte van 150 cm en donker, glad, achterover gekamd haar. Zij was gekleed in een lange witte broek met wijde pijpen en een witte blouse of jas. De politie van het wijkteam Wormerveer/Wormerland is op zoek naar getuigen. Een man die na de poging achter de vrouwen aanging wordt met name verzocht te bellen met het wijkteam via 0900-8844.

Veel overtredingen tijdens snelheidscontroles in Watergang

Watergang, mei/juni 2006

De afgelopen zes weken heeft de politie tijdens vier snelheidscontroles op de Jaagweg in Watergang in totaal 2572 bestuurders bekeurd die zich niet hielden aan de maximumsnelheid. Tijdens twee van de controles werd gebruik gemaakt van een zogenaamde lasergun. Hierbij werden de overtreders (83 in totaal) direct aan de kant gezet en op hun gedrag aangesproken. Tijdens de andere twee controles werd gebruik gemaakt van een onopvallende radarauto. Hierbij werden in totaal 2.489 voertuigen op de foto gezet. Deze overtreders hebben de boete inmiddels allemaal thuisgestuurd gekregen of zullen deze binnenkort ontvangen.

Tijdens de snelheidsmetingen legde de meetapparatuur de gereden snelheid op of vlak voor de kruising vast. Voor zowel het verkeer uit de richting van Amsterdam, als uit de richting van Purmerend, betekende dit dat de gereden snelheid zo'n 300 meter na het eerste 50 km per uur bord werd geregistreerd.

Op dievenpad

Monnickendam, donderdag 22 juni 2006, 04:54 uur.

De politie heeft twee Oost-Europese mannen van 26 en 29 jaar oud aangehouden omdat zij vermoedelijk op het dievenpad waren. De verdachten werden in een auto op de Bereklauw aangetroffen. In de auto werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. De mannen werden ingesloten en er wordt onderzocht of zij met diefstallen of inbraken in verband kunnen worden gebracht.

Inbraak woning

Zaandam, woensdag 21 juni 2006, 15:04 uur.

In een woning aan het Adama van Scheltemaplantsoen is ingebroken door een plank lost te schroeven. Uit de hoekwoning verdwenen een dvd-speler, twee tv's en telefoons. Het tijdstip van de inbraak is niet bekend want de woning wordt vanwege werkzaamheden tijdelijk niet bewoond. De afdeling forensisch onderzoek stelt een sporenonderzoek in.

Brand in woning

Marken, woensdag 21 juni 2006, 21:47 uur.

Aan de Buurterstraat is vermoedelijk door kortsluiting in een wandcontactdoos een brand ontstaan in een leegstaande woning. Buren roken een brandlucht en belden na het zien van rook direct 112. De brandweer was, mede doordat het oefenavond was, snel en voltallig ter plaatse. Na forceren van de voordeur en een raam kon de brand vroegtijdig worden geblust. De keuken en de gang zijn uitgebrand en in de rest van het pand ontstond rook- en waterschade.

Rijbewijs kwijt en motor in beslag

Wijdewormer, woensdag 21 juni 2006, 22:56 uur.

Een 35-jarige motorrijder uit Purmerend moest bij de politie zijn rijbewijs en motorfiets inleveren. De man had de agenten op de oprit naar de A7 ingehaald waarna hij werd gevolgd in de richting van Amsterdam. De snelheid van de motor liep op tot ruim boven de 210 km per uur terwijl ter plaatse 120 km per uur maximaal is toegestaan. Na het negeren van een stopteken ging de man via het Prins Bernhardplein in Zaandam op een 50 km weg er met een snelheid van 130 km per uur vandoor. Op de Kopermolenstraat in Zaandam kon de politie de motorrijder uiteindelijk aan de kant zetten en vervolgens aanhouden. De man werd na verhoor zonder rijbewijs en motorfiets heengezonden.

Jonge vernielers

Purmerend, woensdag 21 juni 2006, 22:04 uur

Op een schoolplein in de Gasinjetstraat in Purmerend heeft de politie twee jongens van 12 en 15 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een speeltoestel. Getuigen van de vernielingen waarschuwden de politie. De jongens zouden stenen en stokken op een recent aangeschaft speeltoestel hebben gegooid. Hierdoor zou schade zijn ontstaan in de vorm van pitten in het ijzerwerk, houtscheuren en barsten in het veiligheidshek. De jongens zijn aangehouden en verhoord door de politie. De ouders zijn in kennis gesteld en de jongens zullen hun straf ondergaan via bureau HALT.

Aanhoudingen

Purmerend, donderdag 22 juni 2006.

Een 33-jarige vrouw uit Purmerend is door de politie op de Purmersteenweg aangehouden wegens openbare dronkenschap. De vrouw stond aanhoudend te gillen waarover omwonenden klaagden. Zij weigerde de agenten een legitimatie af te geven, wilde met ze vechten en werd vervolgens aangehouden. Na verhoor werd zij met bekeuringen voor openbare dronkenschap en niet legitimeren heengezonden. Een 22-jarige automobilist werd op de Waterlandlaan met de auto aan de kant gezet omdat hij vreemd verkeersgedrag vertoonde. De auto slingerde en reed met horten en stoten. De Purmerender bleek niet in het bezit van een rijbewijs en werd na aanhouding verhoord en met een proces-verbaal heengezonden.