Politieberichten Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 23-06-2006

Man aangehouden voor poging oplichting

BILTHOVEN Een 43-jarige man uit Bilthoven is donderdagmiddag omstreek 16.00 uur aangehouden op de Nachtegaallaan. De man wordt verdacht van diefstal of heling van kinderkleding, danwel poging tot oplichting van een winkel.

Op woensdag was de man met een kind de winkel binnengekomen om enkele kledingstukken terug te brengen. Omdat de hangers er nog in zaten, terwijl die nooit worden meegegeven, vermoedde de medewerkster dat het om gestolen kleding ging. Ze gaf geen geld retour maar een tegoedbon om van de man af te zijn.

De eigenaresse van de winkel was donderdag net op het politiebureau om aangifte te doen toen de man zich weer bij de winkel meldde. Samen met de politie ging ze meteen naar de winkel. De man zat buiten te wachten. Hij verklaarde dat de kleding was gekocht door een vriend. Bij het natrekken van zijn gegevens, bleek dat de man ambtshalve bekend is bij de politie vanwege oplichtingspraktijken. Daarop werd hij aangehouden en in verzekering gesteld.

Snelheidscontroles

ZEIST Op de Krakelingweg heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.20 en 15.20 uur passeerden 493 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 70 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 80 kilometer per uur, waar maximaal 50 is toegestaan.

GROENEKAN Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg N 234 in Groenekan. Tussen 13.30 en 16.00 uur passeerden 2713 voertuigen de radar. Twintig bestuurders reden te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 110 kilometer per uur. Op de N 234 mag hooguit 80 kilometer per uur worden gereden.

Op de Koningin Wilhelminaweg werd ook gecontroleerd, tussen 14.50 en 16.20 uur. Van de 643 voertuigen die passeerden, reden er 58 te hard. De hoogste snelheid werd behaald door een bestuurder die 83 kilometer per uur reed, terwijl daar maximaal 50 mag worden gereden.