Fortis Bank

Published: 11:30 23.06.2006 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis benoemt Lode Willems tot Directeur External Affairs

Fortis benoemt Lode Willems met ingang van 1 september 2006 tot Directeur External Affairs. In deze functie zal hij de contacten van Fortis met de externe stakeholders verder versterken en met name de dialoog tussen Fortis en de autoriteiten op de markten waarop Fortis actief is, verbeteren. Lode Willems heeft vele jaren ervaring opgebouwd, onder meer als ambassadeur van België bij de VN en de WTO in Genève, Belgisch ambassadeur in Londen en laatst als ambassadeur in Berlijn. De heer Willems rapporteert direct aan Herman Verwilst, Deputy CEO van Fortis.

Jean-Paul Votron, CEO van Fortis: "Door onze internationale groei komen wij op andere markten. We zijn één van de grootste spelers op de Europese financiële markten. Overheden, toezichthouders en andere beslissers op nationaal, Europees en internationaal niveau zijn vaak onze eerste gesprekspartners. Ze spelen allen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van onze onderneming. Wij zijn daarom zeer verheugd met de komst van Lode en wensen hem veel succes bij deze nieuwe stap in zijn carrière."

Lode Willems (58) heeft de Belgische nationaliteit, is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij studeerde in 1971 af in de politicologie en internationale betrekkingen aan de Universiteit van Brussel en behaalde in 1975 een MA in de politicologie aan Yale University. Hij is een CRB-fellow van de Belgian-American Educational Foundation. In 1976 ging hij in de diplomatieke dienst, waarna hij verschillende officiële functies bekleedde o.a. bij de International Atomic Energy Agency (IAEA), als Adjunct Secretaris-Generaal van de Benelux Economische Unie, als politiek adviseur op de ambassade in Kinshasa, en als Adjunct Permanent Vertegenwoordiger van België bij de Europese Unie. Hij was adviseur van verschillende ministers (twee maal van de plaatsvervangend vice-premier en de minister van economische zaken en in 1992 kabinetchef van de Belgische minister van buitenlandse zaken). In 1994 werd hij benoemd tot ambassadeur van België bij de VN en WTO in Genève. In 1997 werd hij ambassadeur van België in Londen en in 2002 ambassadeur in Berlijn.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 37 miljard (31/05/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 57.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20

persbericht

Foto