Programma Elektronische Provincies


Provincie Utrecht publiceert regelgeving via internet (22 juni 2006)

Vanaf vandaag zijn alle regels en verordeningen van de provincie Utrecht handig en overzichtelijk te vinden via de website van de provincie, www.provincie-utrecht.nl (onder Provincieloket). Het nieuwe gebruiksvriendelijke systeem biedt een betrouwbaar en compleet overzicht van alle actuele regels en verordeningen van provincie Utrecht. Ook oudere versies zijn terug te vinden.

Commissaris van de Koningin van Provincie Utrecht, dhr. Mr. B. Staal, gaf vanmiddag officieel het startsein voor de openstelling van de provinciale regelgeving via internet. Hij deed dit tijdens de conferentie 'Helderheid in transparantie' een themadag voor provincies over de betekenis van transparantie binnen de overheidsorganisatie. Provincie Utrecht is één van de eerste provincies die met dit initiatief haar regelgeving via internet transparant en makkelijk toegankelijk heeft gemaakt voor burger en bedrijf.

Provincie Utrecht is niet de enige die werkt aan het beschikbaar stellen van verordeningen via internet. Wel is zij de eerste die hiervoor een open systeem heeft ontwikkeld, dat door andere provincies kan worden overgenomen. Uiteindelijk zullen alle provincies hun verordeningen via het internet gaan publiceren.

Het nu afgeronde project is voortgevloeid uit het landelijke programma 'Decentrale regelgeving op Internet' (BZK en ICTU). Doel hiervan is uiteindelijk één centraal loket te maken voor alle regelgeving van het rijk, provincies, gemeenten, waterschappen etc. tezamen. Kennisnemen van de wet- en regelgeving binnen Nederland wordt daarmee voor burger en bedrijf een stuk makkelijker.

Binnenkort vindt u hier het verslag van de themadag in Utrecht en kunt u de presentaties downloaden.