Pijnacker-Nootdorp


datum 21 juni 2006

Uitspraak rechtbank Zutphen
Gemeente reageert op publicatie over woonwagen

In een publicatie in het AD Haagsche Courant van dinsdag 20 juni wordt de gemeente beticht van leugens, meineed en onbetrouwbare verklaringen in de rechtzaak over de woonwagen.

De gemeente neemt uitdrukkelijk afstand van deze kwalificaties. Het AD stelt dat volgens de rechter de ambtenaar die de belangen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp in deze zaak behartigde in de rechtszaak tegen de firma Klomp, meineed heeft gepleegd. Deze kwalificatie vindt geen enkele basis in het vonnis van de rechtbank in Zutphen.

Datzelfde geldt voor de constatering dat de rechter de verklaringen onder ede van de burgemeester en ambtenaar onbetrouwbaar zou achten. Ook hiervoor is geen enkele grond in het vonnis van de rechtbank te vinden.

Daar deze uitlatingen van de pers volstrekt onwaar zijn, kwalificeert de gemeente deze als laster en vindt dat zij hierdoor in haar eer en goede naam wordt aangetast.

Een inhoudelijke reactie op de vonnissen wordt pas gegeven nadat samen met de advocaat de vonnissen zijn geanalyseerd. De mogelijkheid van hoger beroep maakt onderdeel uit van deze analyse.

Noot voor de redactie
Voor vragen kunt u contact opnemen met Jennie Mekking, senior communicatieadviseur van gemeente Pijnacker-Nootdorp, telefoon 015 - 362 67 03