Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Boete voor winkeldievegge

Publicatiedatum: 23-6-2006 12:01:16

Westervoort - Een 31-jarige Duivense is donderdagmorgen aangehouden in een winkel aan het Dorpsplein in Westervoort. Toen de vrouw de winkel wilde verlaten ging het alarm af. Het bleek dat ze een crème (met een waarde van 6,49 euro) had meegenomen, zonder deze af te rekenen. Winkelpersoneel hield haar aan en schakelde de politie in. De Duivense heeft een boete van 130 euro en een winkelverbod van een jaar gekregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boetes voor bromfietsers

Publicatiedatum: 23-6-2006 12:00:51

Elst/Herveld - Drie bromfietsers zijn donderdag bekeurd in Elst en Herveld.
s Middags werd op de Rijksweg Noord in Elst door de politie gezien hoe een 16-jarige Elstenaar over een spoorwegovergang reed, terwijl de spoorbomen nog maar net omhoog waren gegaan. Tevens werd zijn brommer gecontroleerd op de rollenbank op het politiebureau. Daar werd duidelijk dat de tweewieler teveel vermogen had. Ook de brommer van een 25-jarige Wageninger, die s avonds over de Rijksweg Zuid in Elst reed, werd op de rollenbank getest. Ook dit voertuig had teveel vermogen.
Op de Verbindingsweg in Herveld werd s middags een 17-jarige Arnhemmer staande gehouden. Geconstateerd was dat hij te hard had gereden. Controle wees tevens uit dat de Arnhemmer reed zonder de vereiste verzekering.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tractor verliest aanhangwagen

Publicatiedatum: 23-6-2006 12:00:25

Heteren - Een 46-jarige inwoner van Doorwerth heeft donderdagmorgen een bekeuring gekregen voor een ondeugdelijke koppeling. De man reed in een tractor over de Boltweg in Heteren. Op het kruispunt met de Uilenburgsestraat brak de trekhaak van zijn tractor af, waardoor de aanhanger over het asfalt schoof. Hierbij is er schade aan het wegdek ontstaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Snorfietsster gewond na botsing met vrachtwagen
Publicatiedatum: 23-6-2006 11:52:21

Ede - Een 39-jarige Edese is vrijdagmorgen bij een botsing met een vrachtwagen gewond geraakt (onder meer aan het hoofd). De vrouw reed rond 10.30 uur over het fietspad dat parallel loopt met de Galvanistraat in Ede. Over de genoemde straat reed een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veenendaal. Op een gegeven moment wilde de Veenendaler rechts afslaan, om een bedrijventerrein op te rijden. Hierbij heeft hij geen voorrang verleend aan de snorfietsster. Na het ongeval werd een traumahelikopter ingezet. Die is ook ter plaatse gekomen. De vrouw is na de eerste hulp en controle voor medische behandeling per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606