Politieberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 23-06-2006

Aanrijding lestel

UTRECHT - Op de Vleutenseweg vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Omstreeks 13.45 uur reed een 44-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn auto over de Vleutenseweg vanuit de richting van de Groeneweg.Ter hoogte van een school aan de Vleutenseweg kwam volgens zijn verklaring
- plotseling een man op zijn fiets de weg oprijden. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 76-jarige fietser uit Utrecht geschept werd en tegen de voorruit van de auto terecht kwam. Getuigen zagen dat de fietser vrijwel direct opstond en eigenlijk aanstalte maakte om zijn weg te vervolgen.

De man werd echter geadviseerd dat niet te doen en de komst van een ambulance af te wachten. Uiteindelijk werd hij voor onderzoek meegenomen naar het Ouderijnziekenhuis waar bleek dat hij slechts lichte verwondingen had. De automobilist bleef ongedeerd.

Meisje beroofd van mobieltje

URTECHT In het park Oog en Al vond donderdagavond een beroving van een mobiele telefoon plaats waarbij vermoedelijk een vuurwapen werd gebruikt.

Een 15-jarig meisje uit Utrecht belde omstreeks 18.10 uur naar de politie omdat zij zojuist was beroofd van haar mobiele telefoon. Twee jongens op een fiets zouden onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen de telefoon hebben opgeëist. De politie heeft direct de omgeving afgezet en onderzoek in de buurt uitgevoerd. Tot nu toe heeft dat nog niet geleid tot een verdachte. Als mensen informatie hebben met betrekking tot deze beroving kunt u de politie van het bureau Marco Polo bellen op telnr.: 0900 88 44.

Verdachten van auto-inbraak aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie twee personen aangehouden voor het inbreken in een auto.

Rond 18.45 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen een autoruit hadden vernield bij een geparkeerd voertuig aan de Oudlaan. Door een getuige was een goed signalement doorgegeven. Een andere getuige had een groot deel van het verzekeringsplaatje van de scooter waar de verdachten op wegreden gezien. Tijdens onderzoek in de buurt zagen agenten ter hoogte van de Talmalaan een scooter met twee personen voorbij rijden. Het tweetal voldeed aan het opgegeven signalement. Ook het verzekeringsplaatje kwam overeen.

De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de bestuurder zijn snelheid verhoogde om uit handen van de politie te blijven. De achtervolging werd vervolgd in de richting van de Idenburghof. Hier dacht de bestuurder via het onderdoor aan de politie te ontkomen. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een bromfietser aanrijden. Tijdens het passeren raakten de twee elkaar waardoor zij ten val kwamen. Hierdoor konden de twee verdachten 16 en 19 jaar beiden uit Utrecht worden aangehouden en voor verhoor meegenomen worden nar het bureau.

Straatroof

UTRECHT In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni vond op de Marnixlaan een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 23-jarige vrouw Tilburg stond omstreeks 04.55 uur met haar auto te wachten voor het rode verkeerslicht op de Marnixlaan. Plotseling werd de ruit van het linker portier ingeslagen en zag de vrouw dat haat tas van de voorstoel werd weggenomen. De verdachte rende weg in de richting van de Royaards van de Hamkade. De vrouw had het vermoeden dat de auto die achter haar stond te wachten ook iets met de beroving te maken had, omdat na de beroving de bestuurder zijn auto keerde en in de richting van de verdachte reed.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Autokraker gepakt

UTRECHT Na een achtervolging door Lombok is een 21-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van autokraak. Omstreeks 20.05 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een auto aan de Vleutenseweg. Toen de agenten arriveerden, zagen zij een man wegfietsen die voldeed aan het signalement. Daarop werd de achtervolging ingezet. De tocht voerde door diverse straten. Op de Van Riebeeckstraat stapte een van de agenten uit en zette de achtervolging te voet voort. Collegas in de auto reden de fietser klem, waarna hij afstapte en er vandoor ging. De agent te voet wist de verdachte uit balans te brengen, waarna hij viel en kon worden overmeesterd. De man is in vezekering gesteld.

Lastige stappers

UTRECHT Met gepast geweld heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen aangehouden die zich lastig gedroegen voor de deur van een horecagelegenheid op het Janskerkhof.

De verdachten maakten deel uit van een groep van circa zeven personen die de toegang werd geweigerd omdat zij niet over een studentenpas beschikten. De groep bleef daarna voor de ingang hangen en viel andere bezoekers lastig. De politie werd erbij geroepen en vorderde de groep om te vertrekken.

Een 22-jarige man uit Nieuwegein lapte dat bevel tot vier keer toe aan zijn laars en werd uiteindelijk geboeid afgevoerd. Een 20-jarige man uit Nieuwegein die de portier had bedreigd werd naar de grond gewerkt. Een agent trok de wapenstok om de rest van de groep op afstand te houden. Beide verdachten hebben een bekeuring gekregen, waarna zij het politiebureau weer konden verlaten.